MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli "Bizimle Yürü Türkiye" sloganıyla yürüttüğü seçim mitingi programı kapsamında seçmenlere Isparta’da seslendi.
Hükümet Meydanı’nı dolduran binlerce partiliye hitap eden MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu eleştirdi. Bahçeli, kalabalığa dikkat çekerek, "Mühürlü kalpler bilsin kasten duymayan kulaklar işitsin. Bu izdihama varan coşku montaj değildir. Isparta buradadır" dedi. Türk Milletinin Miraç Kandili’ni kutlayan Bahçeli, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’e geçmiş olsun dileklerini de iletti.
“NURA AHLAKA YÜRÜMEKLE SORUMLUYUZ”
İslam coğrafyasının kan ve ölüme mahkum olduğunu belirten Bahçeli, "İslam dünyasında tefrika meydan okumakta, cehalet tur atmakta, kin ve nefret kol gezmektedir. Ölen Müslüman öldüren yine Müslüman’dır. Ağlayan ağlatan yine Müslüman’dır. Küresel vahşilikler aramıza demir perde çekmiştir. Küresel planla mazlumları hedef seçmiştir. Irak’ta Müslümanlar katledilmiş, Musul Kerkük’de on binlerce Türkmen işkence ve eziyetle hayatlarını kaybetmiştir. Tunus, Yemen, Libya karıştırılmıştır. Etrafımız kan gölüdür. Komşu coğrafyalarda birlik beraberlik kalmamıştır. İslam’ın kutlu mesajları çarpıtılmakta. Milyonlarca Müslüman aç ve sefildir. Müslümanlar biraz özgürlük için mücadele vermektedir. Müslümanların emeği öğütülmekte Müslüman düşmanlarının İslam dünyasından devşirdikleri işbirlikçiler yardımıyla ezanın sesin Kur’an’ın mesajlarını karartmak için uğraşmaktadır. Müslümanlar sahip olduğu serveti adilce bölüşmek yoksulluktan, kargaşadan kurtulmak için barış ve sükunet beklemektedir. Artık silkinmek lazım. Artık büyük uyanış şart. Türk İslam alemini zincire vuran çıkarcıların oyunlarını görmek hepimizin boyunun borcudur. Bu nedenle nura ahlaka yürümekle sorumluyuz. Biz bu yürüyüşü başlattık. Kararlı adımlarla yürüyoruz. Haksızlığa adaletsizliğe, ahlaksız düzene, kavgaya ve küslüğe, kul hakkı yiyen haramzadelere makamdan beslenenlere karşı yürüyoruz. Saflarımızı sıkı tutarak adımlarımızı hızlandırıyoruz. Zalime karşı göğsümüzü geriyoruz. O halde Bizimle Yürü Isparta. Bizimle Yürü Türkiye" diye konuştu.
"ERDOĞAN PUSULAYI ŞAŞIRMIŞTIR"
AK Parti’nin 13 yıldır tek başına iktidar olduğunu belirten Bahçeli konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Bu süre bir partinin hedeflerini icra etmesi için ciddi imkan.Fakat AKP aldığı yetkiyi layıkıyla kullanamamıştır.Yıllar içinde umutları soldurmuş sevinçleri gölgelemiştir. AK Parti yıkım olmuş, milli birliği sakatlamış, milli itibarı sarsmış, rezalet olmuş Türkiye’nin önünü perdelemiş, çözülme olmuş varlığımızı sorgulamıştır. Erdoğan ve Davutoğlu, Türk ve Müslüman katilleriyle iş tutmuştur. BOP’a yardım ve yataklıktan gurur duyan Erdoğan’dır. Sizler işsiz ve yoksul gezerken evlatlarına gemiler alan soygundan servetler yapan Erdoğan’dır. Sizler bir öğün aç diğer öğün tokken Ankara’ya 1 milyar 370 milyon liraya kaçak ve karanlık saray diken Erdoğan’ndır. Sizler geleceğinizi borçlanırken, devletin kasasını boşaltan hazineyi yağmalayan, soyguncuları kollayan ve koruyan yine Erdoğan’dır. Erdoğan maneviyat üzerinden Başkanlık propagandası yapıyor. Batman’da, Siirt’te, Mardin’de ve dün de Van’da olduğu gibi eline Allah kelamını alarak 400 milletvekili AKP’ye istiyor. Kürtçe Kur’an Erdoğan’nın dilindedir. Kabe, başörtüsü imam hatipler onun propaganda malzemesidir. Anayasa’yı çiğnemeye devam edecektir. Erdoğan pusulayı şaşırmış rotayı kaybetmiştir. Kürtçe Kur ’an ne demektir? Bu nasıl bir edepsizlik. Başkanlık sistemi için Yüce kitabımız ne hakla kullanılmaktadır. Erdoğan bu günahların bedelini iki cihanda nasıl ödeyecektir? Erdoğan’nın Kur’an-ı Kerim’i göstereceği yer Türk milletini huzuru değildir. Milletimiz zaten Kur’anla yaşamakta, asırlardır Kur’an’la nefes almaktadır. Gitsin Kur’anı Müslüman düşmanlarına göstersin İslam düşmanlarına yapabiliyorsa Kur’anı öğretsin. Bunlar münafıklık alameti. Bunlar yoldan çıkmanın belirtisidir. Erdoğan zoru görünce masaya Kur’anı çıkarmaktadır. Erdoğan’a dokunmak ibadettir dediler peygamber ilan ettiler. Kendilerini eş ve çocuklarını kurban edecek kadar ileri gittiler. Allah’ın vasıflarını üzerinde topladıklarını iddia ettiler. Seçildiği şehirleri mübarek ettiler. Efendimizin AKP amblemli nüfus cüzdanın yaptırdılar. Allah’ın elçisi diye seslendirdiler. Bunlar kayıtlarda ve hafızalardadır. Dinimizi siyasallaştıranlara haddini bildirin. Yeri gelip papaz cübbesi giyen, yeri gelip imam cübbesine bürünen iki yüzlülere dersini verin."
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hiçbir edep tanımadan muhalefete sataştığını savunan Bahçeli, "Van’da hükümet olduğumuz yılları gündeme getirerek ’Üç buçuk yıl kalıp bırakıp kaçtılar’ diyecek kadar bayağılaşmış, çirkinleşmiştir. Erdoğan’a sesleniyorum. MHP asla kaçmaz, bir şeyden korkmaz. Aziz millete gider idarenin tecelli etmesini ve yenilenmesini bekler. Bizim 2002’de yaptığımız budur. O günlerde MHP’siz hükümet planlayanlara karşı tek çare milletti. Siyasi oyunlara ahlaksız siyaset dizaynına en kesin çözüm millet hakimliğiydi. Biz bunu yaptık. Türk Milletinin vereceği her karara bugün de saygılıyız. Çünkü biz demokrasiye inanıyoruz. Erdoğan’a ’Millet nedir?’ diye sorun. ’36 etnik yığın’ der. Demokrasiye vasıta der. ’Milli irade nedir?’ diye sorsak AK Parti’ye oy verenleri gösterir. Erdoğan’a ’Şeref nedir?’ diye sorsak, ’İlk kez duyuyorum. Nerede satılır? Hangi villada bulunur?’ diye yanıt verir. Erdoğan Cumhurbaşkanı olmasına rağmen bize yavru muhalefet demektedir. Bize yavru diye seni asıl kimler yavruladı? Hangi küresel tezgah ve projeden doğdun. Gel önce onu aydınlığa kavuştur" diye seslendi.
"24 GÜN DAHA SEFANI SÜR"
MHP’nin yeniden iktidarının ufukta belirdiğini kaydeden Bahçeli şunları söyledi:
"2002’de biz gittik. Müslümanların hayat hakkına ve ırzına kasteden işgalciler geldi. 2002’de biz gittik PKK’yı dirilten teröristlere fidan ve dağdaki çocuklar diyen milliyetsizler geldi. 2002’de biz gittik, şehitler çığ gibi arttı. Türk düşmanları merci kazandı. Türkiye’nin bahtı karardı. Bizim tekrar gelme vaktimiz ufukta belirdi. Geldiğimizde bunların alayını süpüreceğiz. 13 yıllık bozgun ve buhranı kazıyıp atacağız. Erdoğan duy, Aydın’da Yörük olduğunu söyleyen Serok Ahmet, açıkça işit. MHP kuşatmayı yara yara geliyor. Yandaş medyanın manşetlerini yene yene geliyor. Engelleri yıka yıka iktidara yürüyoruz. Karşımıza dikilen duvarları dağıta dağıta iktidara koşuyoruz. İhanetin belini kırmak için yürüyoruz. Rüşvetçileri adalete teslim etmek için yürüyoruz. Hırsızların yakasından tutmak için yürüyoruz. Türk milletini zafere ulaştırmak, Isparta’yı yeniden ayağa kaldırmak için kararlı adımlarla yürüyoruz. Biz yürüyoruz onlar korkuyor, biz yürüyoruz onlar telaşlanıyor. Biz yürüyoruz, onlar kabus görüyor. Biz yürüyoruz, onlar tir tir titriyor. Fakat korkunun ecele faydası yok. Kaçınılmaz hesaplaşma için, sadece 24 gün kaldı. Erdoğan 24 gün daha gez. 24 gün daha ye, iç, dolaş. 24 gün daha devletin uçaklarıyla uç. Sanal açılış törenlerinde kinini kus. Milletin imkanlarını kullan. 24 gün daha sefanı sür, saltanatına devam et. Van’da diyor ki Cumhurbaşkanı olan birisinin önünü kimse kesemezmiş. Cumhurbaşkanı olan birisinin önünü elbette kimse kesmez. Kesmeyi aklından geçirmez. Ne var ki sen ahlaken ve vicdanen artık Cumhurbaşkanlığını çoktan tartışmaya açtın. Bu nedenle 7 Haziran’da bizzat Türk milleti önüne çıkacaktır. Yetkiyi veren, almasını da çok iyi bilecektir. Aldığın beddualar, yoluna taş koyacak. İncittiğin gönüller, koltuğunu deprem gibi sallayacaktır. Allah’ın adaleti yerini bulacak. Türkiye kurtuluşa uyanacaktır. Milliyetçi Hareket ise seni düştüğün yerden aldığı gibi doğruca adalete teslim edecektir."
"AK PARTİ’Yİ GELDİĞİ GİBİ GÖNDERİN"
"7 Haziran’da Isparta’dan tarihi bir başarı bekliyorum" diyen Bahçeli, "Isparta’nın MHP’ye destek vereceğine inanıyorum. Adaylarımızı mecliste tam kadro görmek istiyorum. Size soruyorum sandık başına gittiğinizde tertemiz sayfa açmak için refah, huzur, onurlu bir hayat için hesap sormak için, mührünüzü üç hilale basacak mısınız? Bizimle yürüyecek misiniz? 13 yıllık hezimet tablosunu unutmayınız. 13 yıllık kayıp ve yokluk devrini, rezaleti ve zilleti unutmayın. 13 yıllık yenilgi ve yozlaşmayı unutmayınız. 13 yıldır beslenen ihanet ve Türk düşmanlığını unutmayın. Unutmadığınız ne varsa sandığa gittiğinizde aklınıza getirip AK Parti’yi geldiği gibi gönderin. Buraya gelip bayrak diyen şereften bahseden Serok Ahmet’i aşağı indirin. Türkiye’nin kurtuluşuna siz de katkı veriniz. Bizimle yürüyün" ifadelerini kullandı.