MHP’li Emirdağ İlçe Belediye Başkanı Uğur Serdar Kargın, dün açıklanan milletvekili listelerinin ardından partisinden ihracını istediği yönündeki iddialarla ilgili olarak, “Listelere tepkimizi gösterdik, parti de ihracımızla ilgili işlem başlattı, biz de sonucu bekliyoruz” dedi.
7 Haziran genel seçimleri öncesi MHP Genel Merkezi tarafından dün açıklanan aday listesine ilk tepki Emirdağ Belediye Başkanı Uğur Serdar Kargın’dan geldi. Kargın, listeler açıklandıktan sonra MHP Afyonkarahisar İl Başkanlığı ve parti genel merkezine tepkilerini ilettiklerini kaydetti. Kargın şunları söyledi:
“Listeler açıklandıktan sonra biz Emirdağlı aday Abdil Demiral’ın listede son sırada gösterilmesine tepki gösterdik. Bizim talebimiz şuydu, hazırlanan listelere teşkilatın, sivil toplum kuruluşlarının, milliyetçi ve ülkücü camianın iradesinin tecelli etmediğini gördük. Ondan sonra MHP Emirdağ İlçe Teşkilatı ile birlikte tepkimizi dile getirdik. Sonrasında ise parti genel merkezi tarafından hakkımızda MHP’den ihraç edilmemiz yönünde işlem başlatıldığını öğrendik. Biz de sonucu bekliyoruz. İhraç durumumda itiraz etmeyeceğim, herhangi bir başka partiye geçmemde söz konusu değil. Şimdilik sonucu bekliyoruz.”