Genel seçimler sonrasında kesinleşmeyen sonuçlara göre Kocaeli’den Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) milletvekili seçilen eski Milli futbolcu Saffet Sancaklı, “Bize halkımız teveccüh gösterip bizi seçti. Kocaeli halkını ve Türkiye’yi en iyi şekilde temsil etmemiz için biz de orada gerekeni yapacağız” dedi.
2015 Genel Seçimleri sonrası kesin olmayan sonuçlara göre Kocaeli’den MHP milletvekili seçilen eski Milli futbolcu Saffet Sancaklı, sonuçların parti adına büyük bir başarı olduğunu söyledi. Yurt dışı oyları ile 2 olarak açıklanan milletvekili sayılarının 1’e düşmesine de değinen Sancaklı, “15 dakika önce İl Seçim Kurulu’ndan aldığımız resmi evrakta burada MHP’nin iki vekil çıkardığını zaten gösteriyor” dedi.
Seçim sürecinde il teşkilatı olarak MHP’li partililerle birlikte büyük bir çalışma yaptıklarını belirten Saffet Sancaklı, “Tabi bu sabah bir gelişme oldu. Bir dedikodu yayıldı Milliyetçi Hareket Partisi ikinci vekilini kaybetti diye. Ancak 15 dakika önce İl Seçim Kurulu’ndan aldığımız resmi evrakta burada MHP’nin iki vekil çıkardığını zaten gösteriyor. YSK’yı da arayıp görüştüğümüzde yurt dışı oylarıyla ilgili 99,23’ü sisteme girmiş vaziyette. Bizim elimizdeki evraklarda MHP, iki vekil çıkarmıştır. Oylarını 2011 seçimlerine göre yüzde 45 arttırmıştır. Kocaeli için bu bizi sevindiren bir gelişmedir, bir vekil daha arttırdık. Bundan sonraki seçimler için de belediye başkanlıkları almak ve daha fazla vekiller çıkarmak için çalışmalarımızı şimdiden başlattık” dedi.
Kendisinin yaptığı seçim çalışmasından daha fazla İl teşkilatının çalıştığını ifade eden Sancaklı, “Büyük fedakarlık gösterildi ve vekil olmamız sağlandı. Bu oylar verilirken Kocaeli’de 165 bin bandında oy alan bir MHP var. Bize halkımız teveccüh gösterip bizi seçti. Kocaeli halkını ve Türkiye’yi en iyi şekilde temsil etmemiz için biz de orada gerekeni yapacağız. Özellikle spor ve gençlik konusunda 4 yıldır yaptığımız çalışmalar var. Bunları bir an önce hayata geçirmek için hemen düğmeye basacağız. Öncelikli amacımız tüm Türkiye’yi sağlık bir toplum haline getirmek. Yani spor kültürünü geliştirip, Milli Eğitim Bakanlığı ile ortak bir çalışma yapılarak, Türkiye’nin baktığınız zaman gençlerinde ciddi manada bir uyuşturucu problemi var, ciddi manada spor yapmayan bir grup var. Şu anda yapılan araştırmalarda Türkiye’de sadece yüzde 11 civarında gencin düzenli spor yaptığı, yüzde 9 civarında gencin sanatsal faaliyetlerde bulunduğu, Türkiye gibi genç nüfusu olan bir ülkede bu sayının çok ciddi oranda artması gerekiyor. Yüzde 70-80’lere çıkması gerekiyor ki hem geleceğimiz olan biz gençlerimiz sağlıklı büyüsün hem de sağlıklı gelişsinler. Türk sporu ve Türk futbol bu AK Parti döneminde büyük yara almıştır. Bunları tekrardan onararak, sistemi tekrar kurarak, hem Türk sporunu hem de Türk gençliğini spora ve spor kültürüne yönlendirmek için çalışmalarımız hazır. İnşallah bunları başarı ile uygularız” diye konuştu.
Seçim sonuçlarına göre koalisyon oluşturulması ihtimallerini de değerlendiren Sancaklı, “Şimdi öncelikle 13 yıllık bu kibir iktidarı, bu kendinden başkasını tanımaz iktidarı yıkıldı. Bundan sonrası için şu anda yorum yapmak çok erken ama Genel Başkanımız akşam söyledi, bizim milletimizin verdiği oylarla kendilerini Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde en iyi şekilde temsil edeceğiz. İlerleyen zamanlarda ne olur bilmem ama şu an itibariyle öyle bir düşüncemizin olmadığı Sayın Genel Başkanımız açıkladı” ifadelerini kullandı.