Engellilere destek vermek için düzenlenen yürüyüşe katılan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İstanbul 3’üncü Bölge Milletvekili Adayı Erdem Karakoç, siyasi partilerin engellilere yönelik çalışmalarına değinerek, “Türkiye’de ilk adımı atan, ilk sempozyumu düzenleyen, bunu parti programı haline getiren parti biziz” dedi.
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İstanbul 3.Bölge Milletvekili Adayı Erdem Karakoç, Büyükçekmece’de Dünya Engelliler Haftası dolayısıyla düzenlenen Engelsiz Yaşam Yürüyüşü’ne katıldı. Yürüyüşte engelli çocuklar ile yakından ilgilenen Karakoç, elinde ‘Bize Engel Olmayın’ yazılı döviz ile yürüyerek, engellilere ve ailelerine destek oldu.
Engelli vatandaşlar konusunu parti programına alan ilk siyasi partinin Milliyetçi Hareket Partisi olduğunu ifade eden Karakoç, “Ülkemizde özellikle engelliler ile ilgili görsel, işitsel, zihinsel ve iletişim bozukluğu olan engelliler ile ilgili Türkiye’de ilk adımı atan ilk sempozyumu düzenleyen, bunu parti programı haline getiren parti biziz. Aynı zamanda meclise de eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Muharrem Şemsek beyi engelli olarak ilk taşıyan Milliyetçi Hareket’in mensubu olarak vatandaşı çok geniş bir kesimi ilgilendiren bir konuda ilgisiz kalmamız mümkün değil” dedi.
“ENGELLİLER HAYATIMIZIN BİR PARÇASI”
Kamu kurum ve kuruluşları ile birlikte engelli vatandaşların yanında olunması gerektiğini söyleyen Karakoç, “Bugün Dünya Engelliler Haftası’nda buradaki insanlarımız özellikle okullar Kızılay ve kamu kuruluşları ortak bir faaliyet içindeler. Bizler de burada mutlaka bu insanların yanında olmalıyız. Hiçbir dertlerine deva olamasak dahi en azından yanlarında bulunup, gönül güçlerine moral güçlerine maneviyatlarına katkı verecek durumda olmalıyız. Onun için buradayız ve biraz sonra başlayacak olan yürüyüşte de insanlarımız ile beraber olacağız. Bizim de yaptığımız karınca kararınca milletin dikkatini bu sahaya çekmek. Engelli insanlarımız hayatımızın bir parçasıdır. Engellilerimizin artık hayatımızın bir parçası olduğunu kabul etmemiz lazım. Gizleyerek saklayarak ilgilenmeyerek varacağımız bir yer yok. Daha fazla bilinir hala getirmekle ilgili bir katkı olacağını düşündüğüm için bugün buradayım” diye konuştu.