Milliyetçi Hareket Partisi İstanbul 3’üncü Bölge Milletvekili Adayı Erdem Karakoç, “Berat Kandili Türk milleti ve İslam alemi için hayırlar getirsin. Milletimizin ve Alem-i İslam’ın beratına vesile olsun” dedi.
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İstanbul 3’üncü Bölge Milletvekili Adayı Erdem Karakoç, İslam aleminin Berat Kandili’ni kutladı.
Dini bayramların ve mübarek gün ve gecelerin önemine dikkat çeken Erdem Karakoç, “Özellikle mübarek kandil gecelerimiz kendimizi hesaba çektiğimiz günlerdir. Temize çıkıp aklanma anlamına gelen Berat Kandili, Allah’ın rahmet, lütuf ve mağfiretiyle tecelli ederek, kullarına bağışlanma, kapılarını ardına kadar araladığı; müminlerin dualarına icabet ettiği, günahlarını affettiği, yapılan ibadetleri normal zamanlardan kat kat fazla mükafatlandırdığı bir gecedir. Bu gecede kendimiz olduğu kadar milletimiz ve İslam alemi için de bol bol dua edelim. Edelim ki, vatanımızı ve milletimizi dört bir taraftan kuşatmaya çalışan şerler defolsun.”
“İslam ülkelerinde oluk oluk akan Müslüman kanları dursun” diyen Karakoç, “Mazlum Doğu Türkistan, Karabağ, Kırım ve Arakan’daki, Libya, Suriye, Cezayir, Yemen, Filistin, Kerkük, Telafer ve Musul’daki soydaşlarımız, dindaşlarımız selamet bulsun. Hür ve özgür olsunlar. Dileğimiz, duamız budur. İnşallah bir yürek olursak, gönüllerde aynı duygular dillerde aynı dualar olduğu sürece Allah’ın rahmetinden umut kesmeden çalışacağız. Ellerimizi semaya açıp yüce Yaradan’dan dua ettiğimiz gibi milli ve dini konularda da var gücümüzle çalışarak fiili duada da bulunacağız. Dillerimizin terennüm ettiği dualar bize istikamet verecek” ifadelerini kullandı.