Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili Oktay Vural, “Enflasyon artıyor, işsizlik yüzde 11,3’e çıkmış, tasarruf oranı yüzde 12’lere düştü” dedi.
TBMM’de basın toplantısı düzenleyen MHP Grup Başkanvekili Vural, AGİT temsilcileri ile yaptığı görüşme ile ilgili olarak, “Seçimlerin kaliteli olması, seçmenin iradesini etkilememesi konusunda gerekli girişimleri yapmakta kararlı olduğumuzu belirttim. Bu çerçevede seçimlerin her türlü tehdit, baskıdan uzak, seçmenin hür iradesini, basının taraf tutmadan seçim döneminde partiler arasında hakkaniyetle yayın yapmasını temin etmeye yönelik girişim ve taleplerimizi belirttim” ifadelerini kullandı.
Hükümetin ekonomi politikasını eleştiren Vural, şunları kaydetti:
“Vatandaş borçlu, işsizlik var. Vatandaş, sosyal yardımlara mahkum. 12 yıldır ekonomiyi sivil toplum kuruluşları mı yönetiyor? Her seçim ’ekonomi kötü, sorumlu birilerini bulalım’. Yok öyle bir şey. Sen artık Cumhurbaşkanı oldun. Ekonomiden sorumlu bakanlar var. Hazine var, Merkez Bankası var. Jöleli değil senin bakanın. Enflasyon artıyor, işsizlik yüzde 11,3’e çıkmış, tasarruf oranı yüzde 12’lere düştü. Farkında mısınız Sayın Cumhurbaşkanı? Tartışmalarla bunların üstünü örtemezsiniz. Milleti aşsız ve işsiz bırakan bu ekonomi politikasının sorumlusunu arıyorum. Bu işi yönetenler bunun hesabını vereceksiniz."
Hükümetin 1915 olaylarına ilişkin devletin milli menfaatlerini savunmadığını söyleyen Vural, “Diplomatik girişimler söz konusu değil. Ermeni soykırım iddialarını kabul edeceğinize ilişkin bir yerlere söz mü verdiniz?" şeklinde konuştu.