Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Amasya Milletvekili Adayı Mehmet Sarı, “Siz benim arkamda durun, Ankara’da kim hizmet noktasında memleketine götürüyorsa, onların hepsini buraya yığmazsam, getirmezsem karşınıza çıkmam, sokağa da çıkmam" dedi.
Mehmet Sarı, Taşova’da düzenlenen mitingde binlere hitap etti, yer yerinden oynadı. Mehmet Sarı, memleketi Taşova’da yaklaşık dört bin kişiye hitap etti. Yer yerinden oynadığı Taşova’da Sarı’yı hemşehrileri bağırlarına bastı. Taşovalılar, bayraklar ve dövizler sallayarak seçim otobüsünden çalınan seçim müziklerine eşlik etti. Sarı’nın miting alanına gelmesi ile coşku artarken, seçim otobüsüne torunlarıyla çıktı, hemşehrilerini selamladı.
Mitinge gösterdikleri ilgi ve alakadan dolayı seçmene teşekkür eden Mehmet Sarı, Taşova’nın öz çocuğu olarak hemşehrilerinin karşısına çıktığını belirtti. Sarı, 7 Haziran Pazar günü yapılacak genel seçimlerde Taşova’nın evladına sahip çıkacağına inandığını ifade ederek şöyle konuştu: "Taşova’ya, Amasya’ya hizmet edebileceğimize inandığımız için bu yola çıktık. Gençlerimiz gelecek kaygısı yaşamasın diye, çiftçimiz mazot fiyatları altında ezilmesin diye, hayvancılıkla uğraşan kardeşlerimiz yem fiyatına çalışmasın diye, esnafımız önünü daha rahat görsün diye karşınızdayız. Bizi tercih etmeniz durumunda Taşova’yı daha yaşanabilir, işsizliği olmayan bir ilçe haline getireceğiz. Siz benim arkamda durun, inşallah siyasi iradeye tecelli edelim göreceksiniz; Ankara’da ne hizmet varsa, Ankara’da kimler neyi paylaşıp hizmet noktasında memleketine götürüyorsa, onların hepsini buraya yığmazsam, hepsini buraya getirmezsem karşınıza çıkmam, sokağa da çıkmam."
Coşkulu kalabalık, Sarı’nın sözlerini alkış ve tezahüratlarla keserek, "Taşova seninle gurur duyuyor" şeklinde slogan attı. Açılan dövizler arasında "Bakma elin sözüne, oyunu ver özüne" yazılı döviz dikkat çekti. Mehmet Sarı, konuşmasının ardından torunları ile birlikte seçim otobüsünden vatandaşlara gül ve karanfil dağıttı. Miting alanında geleneksel hale gelen bisküvi ve lokum dağıtıldı.
MİTİNG SONRASI ŞEHİR TURU
Mitingin ardından MHP Amasya Milletvekili adayı Mehmet Sarı, MHP Amasya İl Başkanı Kadir Kutay Samsun, MHP Taşova İlçe Başkanı Aslan Berber, MHP Amasya İl ve ilçe yöneticileri, partililer ve binlerce vatandaş davul zurna eşliğinde Taşova pazarını ve şehri gezerek vatandaşları selamladı. Her geçen dakika şehir gezisi yapan kafile uzadıkça uzadı. Şehir turunun ardından tekrar miting alanına gelen kafile davul zurna eşliğinde çiftetelli oynadı. Renkli görüntülerin yaşandığı oyuna MHP Taşova İlçe Başkanı Aslan Berber de eşlik etti.