AK Parti Bursa Milletvekili ve 25. dönem adayı Hüseyin Şahin, 7 Haziran seçimleri öncesi İnegöl’deki sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile kahvaltıda buluştu.
Şahin, seçimlerin ülke için büyük önem taşıdığını belirterek, hedeflerin gerçekleşmesi için istikrar şart olduğunu söyledi.
Şahin, "Türkiye’nin asla eskide bulunmaması gerektiğini savunuyoruz. AK Parti, 12 sene önce üç partili koalisyondan ve cumhurbaşkanının anayasa kitapçığı fırlatması ile o gece faizlerin 7 binlere çıktığı kriz dönemlerinde iktidar olmuştur. O dönemde Türkiye’de insanımızın hiç hak etmediği bir şekilde ekonomik kriz yaşadık ve birçok işletme kapısına kilit vurdu. Birçok fabrika ve işletmede satılık ilanları vardı. İşletmeler kapanmış, işçiler işsiz kalmıştı. Bunun müsebbibi o dönem için içinde bulunduğumuz siyasi istikrarın ekonomiye, insan sosyolojisine ve siyasi hayata istikrar ve güven verememesiydi. Ülke o dönemde ciddi ekonomik küçülmelerle karşılaştı, ülke ekonomisi ve insanı büyük zararlar görmüştü” dedi.
Şahin konuşmasını şöyle sürdürdü: “Son 30 yılı ele alırsak, 1980 darbesinden sonra 82’de anayasa yapılmış ve 83’te seçimler yenilenmiş, tek başına bir iktidarla tanışmıştık. Türkiye tek başına iktidar döneminde büyüme göstermiş ama 91 yılında koalisyonlarla tekrar tanışan bir siyasi hayata geçmiştik. 1991 yılında Türkiye’nin ekonomik büyüme hızı GSMH bazında 200 milyar dolarken, 2002 yılına geldiğimizde 11 yılda ancak yüzde 15 büyüyebilmiştir. Koca Türkiye’nin büyüyebildiği oran yüzde 15. Bunun da müsebbibi çalışan insanlar değildi, ülke insanına sunulamayan siyasi istikrardı. Biz 2002’de iktidara geldikten sonra 12 senede 230 milyar dolardan aldığımız GSMH’yı bugün 830 milyar dolar seviyelerine çıkardık. 11 senede yüzde 15, 12 senede yüzde 350 büyüme. Mukayese yapın. Tarım, sanayi, sağlık, turizm, kamu sektörü ve diğer sektörler olarak Türkiye’mizi 12 senede 3,5 katı büyüttük. Bunun altında siyasi istikrarın ekonomiye güven veren bir anlayışı vardı. Milli geliri 3 bin dolar seviyesinden 11 bin dolar seviyesine çıkardık. Yine 3,5 katı artış gözlendi. İhracatı 35 milyar dolar seviyesinden 160 milyar dolar seviyesine çıkardık. Bunu işadamlarımız, sanayicilerimiz, orta ve küçük ölçekli firmalarımız yaptı ama eğer siyasi istikrar sürüyorsa, hükümet destek ve teşvikleri zamanında, uygulamayı yerinde yapıyorsa insanımız ekonomisini, siyasetini ve ülkesini büyütmekte olağanca gücüyle çalışıyor. Siyasi istikrarın ülkeye sunduğu başarı nimetleri bunlardır.”