OSMANİYE (İHA) – BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ve Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak Osmaniye’de miting düzenledi.
Devlet Bahçeli Meydanı’nda düzenlenen mitingde ilk olarak Milli İttifak’ın Osmaniye milletvekili adayları tanıtıldı. BBP Lideri Mustafa Destici, çiftçiye tarımla ve hayvancılıkla uğraşan köylüye yeterli desteğin verilmediğini belirterek, "Mısır’dan fıstık ithal ediliyor ve sanki Osmaniye fıstığıymış gibi pazarlanıyor. Bu hükümetin yaptığı bir şey var. Üreticiyi, çiftçiyi her zaman ithalat yapmakla tehdit etti. Üreticiye diyor ki; fiyatları aşağıya çekmezsen ithalat yaparım. Hayvan üreticilerine diyor ki; Uruguay’dan limuzin getiririm. Sen limuzine alışık olabilirsin, sarayda oturup limuzine binebilirsin. Ama benim Osmaniyeli kardeşim Sarayı da limuzini de ret ediyor. Biz halis muhlis Osmaniye fıstığı yemek ve tüketmek istiyoruz. Biz Brezilya’nın angusunu istemiyoruz. O angusları, anguslar yiyebilir ama biz yemeyeceğiz" dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim öncesi miting yapmasını da eleştiren Destici şunları söyledi:
"İktidar değişiyor korkusu onu da meydanlara indiriyor ve meydanlarda konuşmak ve partisine dolaylı yoldan oy istemek zorunda kalıyor. Bir kere sayın Cumhurbaşkanımızın meydanlardan ve ekranlardan seçim döneminde uzak durması lazım ve seçimin adaletine, tarafsızlığına asla ve kat’a gölge düşürmemesi lazım. Sayın Başbakan’a da şunu tavsiye diyorum; ’Sayın Başbakan, sen bırak bizi gidip patronlara şikayet edeceğine, bu ülkedeki çalışan 12 milyonun 6 milyonu asgari ücretli yani en düşük ücreti alıyor. Sen önce bunu düzenle. Bu millete, bu milletin çalışanına, işçisine açlık sınırının üzerinde bir maaş vermeyi hedefle ve bunun için uğraş."
Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak ise barajı aşmak için seçmenlerinden oy istedi. Kamalak, "Sen gerçekten doğruların bu barajı aşmasını istiyor musun? Barajı aşmak için neye ihtiyaç var, oya. Oy ver ki, geçsin o zaman barajı. Tereddüdün varsa oy ver. Gel diyoruz bir oyla. Yeni bir düzen kuralım, hakkı temin edelim ve adil bir düzen kuralım. Bu hak nizamın, adil düzenin kurulması için bir oyla sende destek ver" diye konuştu.
Konuşmaların ardından yapılan şehir merkezi turu sonrası Milli İttifak’ın Genel Başkanları Destici ve Kamalak, Osmaniye’den ayrılarak karayolu ile Adana’ya hareket etti.