Seçim ittifakı yapan Saadet Partisi ve eski Büyük Birlik Partisi Yozgat’ta miting düzenledi.
Yozgat Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen mitingde partililerine seslenen Saadet Partisi Genel Başkan Mustafa Kamalak, yaptıkları büyük ittifakın, büyük kardeşliğinin, bu büyük teveccüh birilerini fena halde korkuttuğunu ifade etti. Kamalak, “Korkudan ne yapacaklarını şaşırmış durumda. Bakın mesela dün partimize karşı bir iftira kampanyası başlatılmış. Ne imiş Saat Partisi Genel Başkanının korumaları cami imamını dövmüş. Dediklerine göre 27 Mayıs’ta İstanbul’da. Ben 27 Mayıs’ta İstanbul’da değil Ankara’dayım bunlar iftira uydururken ben tüm il başkanlarını topladım Türkiye’nin çözüm bekleyen meselelerini müzakere ediyordum. Yakında Kamalak’ın adamları cami bombaladı derlerse sakın şaşmayın. Aziz milletimizin Saadet Partisine yöneldiğini görünce ne yapacaklarını şaşırdılar. Ama ne yaparlarsa yapsınlar, biz kavgadan kaçtıkça birileri üzerimize üzerimize geliyor kavga ortamına çekmek için, biz ise bu ülkenin kavgaya değil barışa kardeşliğe ihtiyacının olduğunu düşünüyoruz” dedi.
Eski BBP Genel Başkanı Mustafa Destici de pazar günü genel seçimlerin yapılacağına değinerek, “Biz bu seçimin barış içerisinde, huzur içerisinde, kardeşlik içerisinde bir demokratik yarış olmasını arzu ettik. 13 yıldır ülkeyi yönetenler ülkeyi demokratikleşmediler, demokratik bir seçim kanunu yapmadılar. Bunu yapmadıkları gibi daha da anti demokratik bir hale getirdiler” dedi.
Diğer partili vatandaşlara seslenen Destici, “AK Partiye oy vermiş kardeşlerimiz, sizler bizim kardeşlerimizsiniz, 3 dönem verdiniz bir netice alamadınız. Onunu için bu sefer sizin adresiniz milli ittifakın çatısı olan Saadet Partisi olacak. MHP’ye oy verecek ülküdaşlarım, sizin partiniz zaten barajı aşar, ama gelip milli ittifaka oy verin ve Türkiye’yi değiştirelim yeniden birlikte inşa edelim. CHP’ye oy veren kardeşlerim, sizin kaderiniz ana muhalefette kalmak değil, zaten Yozgat’ta da bir iddianız yok gelin sizde milli ittifak çatısı altında Saadet Partisine oy verin. HDP’ye oy vermeyi aklınızdan bile geçirmeyin. HDP’ye oy vermek PKK’ya oy vermektir. PKK’nın 30 yılına ortak olmaktır, gelecekte yapacaklarının da vebaline girmektir. Onun için bakın burada tertemiz, pırıl pırıl sizin kafanızı hiç yere düşürmemiş Şehit Muhsin Yazıcıoğlu’nun ve merhum Necmettin Erbakan hocanın partileri var, onun dava arkadaşları var sizin hepinizi buraya bekliyorum” ifadelerini kullandı.