Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz,seçim döneminin AK Parti için hesap verme zamanı olduğu belirterek, diğer partiler içinse vaat verme zamanı olduğu söyledi.
Milli Savunma Bakanı ve AK Parti Sivas Milletvekili adayı İsmet Yılmaz, 7 Haziran seçim çalışmaları kapsamında karayolu Ankara’dan, Sivas’ın Yıldızeli ilçesine geldi. Bakan Yılmaz’ı ilçe girişinde partililer karşıladı. Daha sonra ilçede bulunan AK Parti seçim bürosunun açılışına yapan Yılmaz, burada partililere hitap etti. Yılmaz, "Geçmişi unutursak gelecek yolumuzu iyi seçemeyiz. Doğru karar veremeyiz. Bu bakımdan başkaları çok vaat eder. Onlar için seçim dönemi vaat mevsimidir. Ancak AK Parti için seçim dönemi hesap verme dönemidir. Soracaksınız ne yaptınız da bizden oy istiyorsunuz diye, bize de soracaksınız ne yüzle geldiniz, ne yaptınız da bizden oy istiyorsunuz diye. Bizde dönüp diyeceğiz ki. Allah için sağlıkta, ulaşımda, eğitimde, toplu konutta yaptıklarımızı söyleyeceğiz. Köylere yaptıklarımızı anlatacağız. Size hesap vereceğiz. Diğerleri vaat edecek, ama yapamayacakları için vaatlerinin sınırı yok. Kuşları avlamak için saçılan yemler cömertlikten sayılmaz. Benim aziz hemşerilerim bu seçim dönemi vaatlerine aldanmayacaklar. AK Parti gelmeden önce Türkiye ne durumdaydı. Şimdi ne durumdadır kim daha çok bu millete hizmet etmiştir. Onun bir kıyaslamasının yapılmasını istiyorum. Bizden öncede bu ülkeyi yönetenler oldu 1992’den, 2002’ye gelene kadar bu ülkeyi koalisyonlar yönetti. Bu koalisyonlar içerisinde CHP’si de var, MHP’si de var. CHP ve MHP’nin türevleri de var. Dolayısıyla 92’den, 2002’ye kadar hiç kimse bu ülkenin yönetiminde söz almadık diyemez. Hepsi mutlaka bu millet yönetiminde bir şekilde koalisyonlar vasıtasıyla bulundular.”dedi.
Bakan Yılmaz ve beraberindekiler daha sonra ilçe Tapu Müdürlüğü Konferans salonuna geçerek burada ilçe ve köy muhtarları ile bir araya geldi. Muhtarlarla yapılan görüşme sonrası Bakan Yılmaz ilçede bulunan esnafları gezerek 7 Haziran’da yapılacak seçimler için destek istedi.
Bakan Yılmaz, ilçe programının ardından Sivas’a geçti.