Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, AK Parti’nin hizmet partisi olduğunu, diğerlerinin sadece konuştuğunu söyledi.
Yıldız Beldesi’nde vatandaşlara hitap eden Yılmaz, AK Parti’nin hizmet partisi olduğunu söyledi. Ülkeye hizmetin AK Parti ile geleceğini belirten Yılmaz, “Biz hizmet partisiyiz, diğerleri konuşur biz çalışırız. Diğerleri konuşur, biz millete hizmet ederiz, milletin derdiyle dertleniriz, sizin derdiniz derdimiz, probleminiz problemimiz” dedi.
AK Parti iktidarları sayesinde ülkede huzur olduğunu belirten Yılmaz, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Bu istikrar, bu esenlik, bu huzur aynı sağlık gibidir. Varlığın kıymeti bilinmez, ne zaman ki kaybederiz işte o zaman ah vah deriz. O zaman huzurun kıymetini anlarız, ancak bir kaybettikten sonra bir daha bulabilmek de zor olur.”
Doğuda ve Güneydoğu’da CHP’nin olmadığını, Güneydoğu ve Doğu Anadolu’da MHP’nin olmadığını belirten Yılmaz, “Tek milletvekilleri yok. Doğu’da ve Güneydoğu’da milletvekili çıkartamayan bir parti iktidar olabilir mi? Olamaz” dedi.
Yılmaz, çözüm sürecinin Türkiye’nin milli birliğini güçlendirdiğini, insanların bu ülkeye olan bağlılığını artırdığını kaydetti. Çözüm sürecini başlatarak en büyük hizmeti yaptıklarını ifade eden Yılmaz, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Çözüm süreci devam ederse ülke kaynaklarını heba etmeyeceğiz, enerjimizi boş yere harcamayacağız, ülkemizin kalkınmasına kullanacağız. Eğer çözüm süreci barışa neticelenirse ülkeye kalkınma gelecek. Kalkınma, refah ve adalet istiyor muyuz? İstiyoruz. Barışın mimarı, kalkınmayı gerçekleştirecek olan, adaleti de gerçekleştirecek olan AK Partidir. Ama bunları gücünüzü gücümüze katarsanız yaparız. Sen varsan barış var, sen varsan istikrar var, sen yoksan ülkede ne istikrar olur, ne de barış olur, ne de refah olur, ne de adalet olur. İnşallah hep beraber, 21. Yüzyıla giderken, cumhuriyetin 100. Kuruluş yıldönümünde bu ülkede barış, refah ve kalkınma olacak.
Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Sivas Valisi Alim Barut ve diğer yetkililer daha sonra çok programlı lisesinin temeli atarak, halı sahanın açılışını gerçekleştirdi.
Yılmaz, Güneykaya Beldesi’nde de seçim irtibat bürosu açılışı yaptı. Bakan Yılmaz ve beraberindekiler daha sonra Kongre Müzesi Bahçesi’nde gerçekleştirilen Sivas Halk Sağlığı Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında ‘Okullarda Fiziksel Aktivitenin Artırılması’ protokolü kapsamında bisiklet teslim törenine katıldı.