Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Doğu’da AK Parti’nin zayıflaması durumunda HDP’nin güçleneceğini belirterek, istikrar ve huzurun devamını getirecek tek partinin AK Parti olduğunu söyledi.
Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, 7 Haziran genel seçimleri çalışmaları kapsamında Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) üyeleriyle kahvaltıda bir araya geldi. Bakan Yılmaz, kahvaltının ardından Alonet Çağrı Merkezi’ne geçerek yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Bakan Yılmaz daha sonra kentten ayrılarak Zara ilçesine geçti. İlçe meydanında düzenlenen mitingde vatandaşlara hitap eden Yılmaz, CHP ve MHP’yi destekleyenleri sevdiğini ancak bu partiler ile hizmet gelmeyeceğini, AK Parti ile hizmet geleceğini söyledi.
Doğu’da ve Güneydoğu’da CHP ve MHP’nin milletvekilinin olmadığını ifade eden Yılmaz, “Güneydoğu’da iki parti var biri AK Parti, diğeri doğunun ’Baas partisi’ HDP. Allah göstermesin AK Parti zayıflarsa HDP güçlenir birinci parti olur. Gönül arzu eder ki MHP orada olsun bakın belediye seçimlerinde oradaki aldığı oylar birin altında, hiçbir milletvekili yok. Köprüleri atmışlar, köprüleri yıkmışlar bundan sonra da o köprüyü ne CHP kurabilir ne MHP kurabilir, kuramazlar. Eğer AK Parti zayıflarsa Türkiye’nin milli birliğinin çimentosunu almış oluruz, zayıflatmış oluruz” dedi.
Yılmaz, istikrar ve huzurun devamını getirecek olan tek partinin AK Parti olduğunu belirtti.