Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, eskiden her seçim döneminde ‘Enflasyon canavarı ne olacak?’ sorulduğunu hatırlatarak, “Şimdi enflasyondan bahseden var mı? Enflasyon canavarı nereye gitti? Şimdi kimse konuşmuyor” dedi.
Bakan Yılmaz, Gümüşhane Belediye Başkanlığı tarafından eski Atatürk Stadyumu’nda yapımı devam eden Gençlik Merkezi yanındaki gençlik parkı ve otoparkın temel atma törenine katıldı. Vali Yücel Yavuz, milletvekilleri Kemalettin Aydın, Feramuz Üstün, Garnizon Komutanı Albay Erdal Eren, Belediye Başkanı Ercan Çimen, protokol üyeleri ve kalabalık bir vatandaş grubunun katıldığı törende mehter takımı ile karşılanan Bakan Yılmaz, burada yaptığı konuşmada birlik ve beraberlik vurgusu yaptı.
“BELEDİYE’NİN HER SÖZÜNÜN ARKASINDA HÜKÜMET OLARAK VARIZ”
Belediye Başkanlığı’nın verdiği her sözün arkasında hükümet olarak kendilerinin olduğunu, Cumhurbaşkanı ve Başbakan’ın Gümüşhane için verdiği her sözü tek tek yerine getireceklerini belirten Bakan Yılmaz, “Bizim ilkemiz ‘ne aldatan ol, ne aldatılan ol’dur. Bugüne kadar yapamayacağımız hiçbir şeyi milletimize vaat etmedir. Vadettiklerimizin de arkasında olduk, birer birer hepsini yaptık” dedi.
Hem Gümüşhane hem de Türkiye için hayalleri olduğunu, birçok hayali de milletle birlikte gerçekleştirdiklerini ve çok mesafeler aldıklarını kaydeden Bakan Yılmaz, daha yapmaları gerekenler olduğunu, 2023 hedefleri olduğunu belirterek Gümüşhanelilerden 7 Haziran’da yapılacak olan seçimler için destek istedi.
Demokratik, barış ve refah içinde, zengin bir ülke 2023 Türkiye hedefiyle yola çıktıklarını dile getiren Yılmaz, “Biz bunu bir olursak, beraber olursak, güçlerimizi birleştirirsek, ayrıya gayrıya düşmez, bu huzurumuzu kaybetmezsek gerçekleştirebiliriz” dedi.
“TÜRKİYE BU COĞRAFYADA BİR HUZUR ADASI”
Türkiye’nin coğrafyasında bir huzur adası olduğunun altını çizen Bakan Yılmaz, “Bunu nasıl sağladık? Her şeye rağmen birlik ve beraberliğimizi devam ettirerek. Dolayısıyla 77 milyon kardeşimizin içerisinde hiç kimseyi hizmet kervanının dışında bırakmadan bu millete hizmet edeceğiz. Bu millet için çok şeyler yaptık. Ama yapacak şeylerimiz de var” dedi.
“BU ENFLASYON CANAVARI NEREDE?”
Türkiye’nin milli gelir, kişi başı gelir rakamlarını 1992, 2002 ve 2014 sonu itibariyle paylaşan Yılmaz, “Biz geldiğimizde enflasyon yüzde 30’du. Şimdi yüzde 8’ler dolayında. Eskiden seçimlere gidildiğinde bu enflasyon canavarı ne olacak diye sorarlardı. Şimdi enflasyondan bahseden var mı? Enflasyon canavarı nereye gitti? Öldü mü? Yok mu oldu? Başka ülkelere mi gitti? Şimdi kimse konuşmuyor. Eskiden bizi enflasyona ezdirmeyin derlerdi şimdi refah artışından bize pay verin diyorlar” diye konuştu.
“DAHA YAPACAK ÇOK ŞEYİMİZ VAR”
AK Parti iktidarları öncesinde 100 liralık vergi gelirinin 85 lirasının faize gittiğini de belirten Bakan Yılmaz, şunları söyledi:
“Biz geldiğimizde faiz yüzde 60’dı. Eğer bir ülkede faiz yüzde 60 olursa, bu milletten topladığınız her yüz liralık verginin 85 lirasını faize vermek zorunda kalırdınız. Geriye kalan 15 lirayla da ne memuruna, ne işçinin maaşına, ne de yatırımlarına başlayabilirsin. Bizim dönemimizde yüz liranın 85 lirası hizmete gitti.”
Karadeniz otoyolu, Bolu tüneli, Sivas Deliktaş tüneli örneğini veren Bakan Yılmaz, “Eskiden yatırımların süresi 8,5 yıldı, bizim dönemimizde 4 yılda düştü. Birlik beraberliğimiz devam ederse, Türkiye’de istikrar ve güven ortamı devam ederse biz bunun süresini kısaltabiliriz.” dedi.
Bakan Yılmaz, “Biz geldiğimizde ihracat 14 milyar dolardı, 2014 yılında 157 milyar dolara yükseldi. Biz iktidarımız boyunca halkımızın içindeki cevhere güvendik. Ne doğalgaz, ne petrol bulduk. Ama petrolümüz ve doğalgazımız olmamasına rağmen ihracatımız 157 milyar dolara çıktı ve bu ihracatımızın yüzde 50’den fazlası da Avrupa ülkelerine yapılıyor. Daha yapacak çok şeyimiz var” diye konuştu.
“DÜNYA 5’TEN BÜYÜKTÜR DİYEBİLMEK HER BABA YİĞİDİN HARCI MI?”
Eski Türkiye ile yeni Türkiye arasında ne fark var diyenleri de eleştiren Bakan Yılmaz, “Eskiden IMF’ye borç vardı. Eski Türkiye borçlu, yeni Türkiye borçsuz Türkiye demek. Eski Türkiye el açar, yardım alırdı. Yeni Türkiye’de yardım eder. Dünyada en fazla yardım eden üçüncü ülke Türkiye, milli gelirine oranla en fazla yardım eden ülke Türkiye. Dışardan borç almıyorsa, hatta IMF’ye ben sana kredi açayım diyorsa, başka ülkelere yardım edebiliyorsa Mısır’da ki darbeye darbe diyebilir. Türkiye hem ekonomik olarak bağımsız oldu, hem dış politikada bağımsız oldu. Bugün Türkiye tam bağımsız bir ülkedir. Dış politikasında da kendi politikasını belirler. Dünya 5’ten büyüktür diyebilmek her baba yiğidin harcı mı? Herkes diyebilir mi?” dedi.
Eğitim, ulaşım, sağlık, sosyal devlet sisteminde yapılan yenilikler, eski ve yeni uygulamalardan örneklerle kıyaslamalar yapan Bakan Yılmaz, “Unutmamak lazım, söylemek lazım. Ne yaptınız diyenlere bunları anlatmak lazım. Anlatacak çok şeyimiz var” ifadelerini kullandı.
Bakan Yılmaz, Hava Kuvvetleri Komutanı Hava Orgeneral Akın Öztürk’ün Gümüşhaneli olduğunu da hatırlatarak, yaptığı başarılı çalışmalardan örnek verdi ve Gümüşhane’ye bir uçağın gönderileceğini söyledi. Bakan Yılmaz, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Salyazı havaalanıyla ilgili açıklamasının gereğini yerine getireceklerini ve Gümüşhane’yi hızlı trenle buluşturacaklarını da sözlerine ekledi.
TESİSİN YILSONUNA KADAR BİTİRİLMESİ SÖZÜNÜ ALDI
Konuşmasının sonunda altı otopark olacak olan Gençlik Parkının müteahhitti Bilal Yılmaz’ı yanına çağırarak 19 Mayıs 2016’da bitirilmesi planlanan inşaatın bu yılsonuna kadar bitirileceği sözünü alan Bakan Yılmaz, vatandaşlara hitaben, “Siz varsanız Türkiye’nin geleceğine ilişkin korku, kaygı, yasa yok. Siz varsanız refah var, güven var, demokrasi var, barış var, adalet var” ifadelerini kullandı.
Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz ise törende yaptığı konuşmada 19 Mayıs tarihine denk gelen Gençlik Parkı temel atma töreninin oldukça anlamlı olduğunu belirterek, her şeyin en güzeline layık olan Gümüşhane halkına yapılmış bu güzel hizmetler için katısı olan herkese teşekkür etti ve tesisin hayırlı olması temennisinde bulundu.
AK Parti Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün ise Gümüşhanelilerin hak ettiği hizmeti almaları için Belediye’nin faaliyetlerinin arkasında olacaklarını belirterek, “AK Parti’nin gücü, Milletvekillerinin gücü, Cumhurbaşkanının gücü, bütün hükümetin, kamunun gücü Belediyemizin arkasında olacaktır. Hep beraber Gümüşhane’mizi daha güzel yaşanır bir ülke haline getireceğiz inşallah. Her anlamda herkesin gıptayla takip ettiği bir ülke haline geldik. Bunların tek sebebi tek patronu millettir. Milletin AK Partiye verdiği destektir. AK Parti’nin milletle kurmuş olduğu gönül bağıdır. Millete olan muhabbetidir” dedi.
Törende konuşan Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen de Marka Kent Gümüşhane’nin inşası için gece gündüz demeden çalıştıklarını, beklentilerin büyük olduğunu belirterek, “Yaklaşık bir yıldır altyapı ve planlama süreci üzerinde çalıştığımız projelerden birine bugün ilk kazmayı vuruyoruz. Gençlik Parkı Projemiz, şehrin kalabalık nüfusunun sosyal alan olarak kullanabileceği, spor aktivitelerini gerçekleştirebileceği, çocuk park alanı, açık sergi alanı, küçük bir amfi tiyatro ve hepsinden önemlisi şehrin nefes alabileceği bir yeşil alan olacak. Gençlik Parkı Projemizin üzerinde bunlar yer alırken araç trafiğinde meydana gelen yoğunluğu en aza indirilmesi amacı ile altında yaklaşık 300 araç kapasiteli kapalı otopark yer alacak. Yaz aylarında sıcaklıktan bunalan ve gittiği parklarda yer bulamayan vatandaşlarımızın rahatça oturup serinleyebileceği bir ortam oluşturuyoruz. Şu gördüğünüz duvarı yıkarak projemizi Atatürk parkıyla birleştiriyoruz. Böylece parka gelen vatandaşlarımız yer bulma derdi ile uğraşmayacak.” diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından Bakan Yılmaz ve beraberindeki heyet birlikte butonlara basarak tesisin temel atma törenini gerçekleştirdi.