Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, “Sırf eleştirsin diye oy verirseniz Allah için ben oyların heba olacağını düşünüyorum. Çünkü bu seçim hizmet seçimi. Hizmetin kimden ve nereden alınacağına karar vereceksiniz. Herkes biliyor ki hizmet iktidar partisinden gelir” dedi.
Bakan Yılmaz, Kangallılar Derneği üyeleri ile Paşabahçe Mesire Alanı’ndaki Kütük Ev’de düzenlenen akşam yemeğinde bir araya geldi. Yılmaz burada yaptığı konuşmada, ”Sırf eleştirsin diye oy verirseniz Allah için ben oyların heba olacağını düşünüyorum. Çünkü bu seçim hizmet seçimi. Hizmetin kimden ve nereden alınacağına karar vereceksiniz. Herkes biliyor ki hizmet iktidar partisinden gelir” dedi.
Milletin bu seçimde kararını verdiğini belirten Yılmaz şunları söyledi:
“Benim gördüğüm bir ankette AK Parti yüzde 70’in üstünden bir oranla AK Parti iktidar olur diyorlar. Bunu aksini düşünen var mı? MHP iktidar olur diyen var mı? Yüzde 20 oy oranı onlar için Kafdağı’nın ardındaki hedeftir. CHP’nin oy oranı nedir? 23’tür, 25’tir, 30’dur. Kafdağı’nın arkasındaki hedefi 35’tir. Anketlere bir bakın, hatta sosyal demokrat olan anketlere, onları destekleyen anketlere bakın 30’u geçemez. İktidar olamaz.”
Hizmetin AK Parti ile geleceğini söyleyen Bakan Yılmaz, ”Ben hizmet istemiyorum diyende olabilir. Hizmete ihtiyacı yoksa çağdaş dünyanın nimetlerini istemiyorsa o zamanda AK Parti eksik hizmet getirdi, bu hizmeti yapmadı diye şikayet etmeye de gerek yok. O zaman gönül serbestliği ile istediğine oy verebilir. Kendiniz için değilse bile evlatlarınıza daha iyi bir Sivas bırakabilmek için hizmete ihtiyaç var. Tercihlerinizi yanlış yaparsanız Allah için evlatlarınıza karşı doğru bir tercihte bulunduğunuz söylenemez” diye konuştu.
Bakan Yılmaz sözlerini şöyle tamamladı:
“AK Parti muhalefete düşerse geriye kalan iki parti koalisyon yapacak. Yeter, yetmez üçüncü partiyi yanlarına alır, almazlar. İster üçüncü parti size dışarıdan destek versin isterse sizi seyretsin. Zaten Meclis’te yan yana oturuyordunuz. Koalisyon dönemlerini biz 90’larda gördük, o dönemler Türkiye’nin kaybettiği dönemlerdir.”