Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, muhalefet partileri için seçimlerin vaat verme zamanı olduğunu söyledi.
Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, 7 Haziran genel seçimleri çalışmaları kapsamında Sivas’ın Kangal ilçesine geldi. Yılmaz, partisinin ilçe meydanında düzenlendiği mitingde konuştu. Yılmaz, "Bu seçim Türkiye’nin seçimi. Biz Kangal’ın, Sivas’ın, Türkiye’nin geleceği hakkında karar vereceğiz. Biz şuna karar vereceğiz eski Türkiye’yi mi istiyoruz, yoksa yeni Türkiye’yi birlikte mi inşa edeceğiz. Eğer yeni Türkiye’yi birlikte inşa edeceğiz diyorsanız işte bu kervana katılacağız" dedi.
“YENİ TÜRKİYE’Yİ BİRLİKTE İNŞA EDECEĞİZ”
"Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü kuruluş yıl dönümüne girerken rotasını siz çizeceksiniz" diyen Yılmaz, şunları kaydetti:
“Hangi rotayı takip edeceğiz yeni Türkiye’nin rotasını mı? Eski Türkiye’nin rotasını mı? Ya kazandıklarımızı koruyacak geleceğe umutla bakacağız ya da kazandıklarımızı kaybedip eski Türkiye’nin dehlizlerinde kaybolacağız. Bu seçim evlatlarımızın, Sivas’ın, Kangal’ın, Türkiye’nin 4 yılı için çok önemlidir. İşte bunları kaybetmemek için ince eleyip sık dokuyup adeta bir kuyumcu hassasiyetiyle her gelenin sözünü ve vaatlerini tartmanızı istirham ediyorum. İnşallah ondan sonra da ne yaptılar, ne yapacaklar ona göre de karar vereceksiniz. Durmaya, dinlenmeye hakkımız yok çünkü zamanımız az. Yapacak işlerimiz çok, önümüzde bir hafta gibi bir süre kaldı. Buraya gelen kardeşlerime muhakkak ki inanıyorum. Yeni Türkiye’nin inşasında biz de varız diyorsunuz. Ama yetmez. Buraya gelmeyen kardeşlerimize de bu 7 gün içerisinde mutlaka gidip yeni Türkiye’nin evlatlarının geleceğini olduğuna, Türkiye’nin bu bölgede lider ülke olmaya ve dünyanın en büyük 10 ekonomisinden birisi yapmaya, demokratik bir Türkiye yapmaya, barış içinde kardeşçe 77 milyonu bir arada yaşatma projesi olduğuna ikna etmemiz lazım. İnşallah biz ikna edersek, biz üzerimize düşen projeyi yaparsak netice 7 Haziran günü akşamüstü sandıkta belli olacak.”
“HER SANDIKTA MİLLİ İRADEYE SAHİP ÇIKTINIZ”
2002 yılından beri vatandaşların milli iradeye sahip çıktığını aktaran Bakan Yılmaz, "3 Kasım’dan bu yana önümüze getirilen her sandıkta siz milli iradeye sahip çıktınız. Her zaman güven ve istikrarın yanında oldunuz. Şimdi bir kez daha milli iradeye sahip çıkma zamanı. Ya milli iradeye sahip çıkaraktan yeni Türkiye’yi birlikte inşa edeceğiz ve böylelikle eski Türkiye’yi bir daha gelmemek üzere sandığa gömeceğiz ya da eski Türkiye’yi dört gözle bekleyenlere bir fırsat daha vereceğiz. Her şeyin bir vakti var. İşte yeni Türkiye’yi inşa etmenin vakti 7 Haziran’da başlıyor. İşin gereğini vaktinde yaparsan kıymetlidir. Seçimini 7 Haziran’da yapacaksın. Vakit geldi. Toprağın ekim zamanını bilen başkasına danışmaz. 7 Haziran sizin için toprağın ekim zamanı olacak. Milli iradenin ekim zamanı olacak. Bu tercihin doğru olabilmesi için benim Kangallı hemşehrilerimin geçmişi unutanlara bir hatırlatma görevi vardır. Geçmişini iyi bil ki geleceğe sağlam bakasın. Geçmişini bilmeyen geleceğini şekillendiremez" diye konuştu.
Bakan Yılmaz, muhalefet partileri için seçimlerin vaat etme mevsimi anlamına geldiğini ancak bu ülkeye çakılmış bir çivileri dahi olmadığını ifade ederek, “Milletimiz 1950’den bu yana CHP’ye iktidar vermedi. Neden? Çünkü milletin iktidar verdikleri Ankara’da ayak oyunlarıyla darbe yaparaktan milli iradeyi gasp ettiler. İstedikleri gibi şekillendirmek istediler. Yeter artık söz milletindir diyerekten yeni bir anayasayla egemenlik ve bu anayasada belirtilen organlar vasıtasıyla kullanılır diyerekten bu milletin iradesini sıfıra çıkarmaya çalıştılar. 411 kişiyle bir yasa çıkardılar. Ama merkezde güçlüydüler ya Anayasa Mahkemesi’ne götürüp iptal ettirdiler. Hani egemenlik milletindi. Hani bu millet bu ülkeyi yönetecekti” şeklinde konuştu.
Yılmaz, CHP ve MHP’nin tek başına iktidar olamayacağını, hizmetin iktidar partisinden geleceğini sözlerine ekledi.