AK Parti İstanbul 3. Bölge Milletvekili Adayı ve Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, 7 Haziran’da yapılacak seçimin önümüzdeki çeyrek asrın en önemli seçimi olacağını söyledi.
AK Parti İstanbul 3. Bölge Milletvekili Adayı ve Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, seçim çalışmaları kapsamında Avcılar Öğretmenevi’nde esnafla bir araya geldi. Esnafla birlikte kahvaltı yapan Şentop, hem Türkiye’nin geldiği noktayı anlattı, hem de 7 Haziran seçimleri için destek istedi.
Seçime çok az bir süre kaldığını belirten Şentop, “Türkiye tarihinin en önemli seçimlerinden birisini yapacağız. 7 Haziran seçimi, sadece bugüne kadar yapılan en önemli seçimler içinde değil, bundan sonrada önümüzdeki çeyrek asrın en önemli seçimi olacaktır. Neden? Çünkü Türkiye çok iyi bir noktaya geldi. 3 Kasım 2002’den beri yavaş yavaş ama istikrarlı, disiplinli çalışmalarla Türkiye’yi AK Parti hükümetleri çok iyi bir noktaya getirdi. Bakın Türkiye’yi 2002’den beri getirdiğimiz nokta var. Biz iktidarı devraldığımızda Merkez Bankasının döviz rezervi 27,5 milyar dolardı. Şimdi aşağı yukarı 130 milyar dolara yaklaşıyoruz. 5 kat civarında bir büyüme var. IMF’ye borcumuz vardı. 14 Mayıs 2013 tarihi itibari ile Türkiye bunu ödedi ve bütününde kapattı” dedi.
Mustafa Şentop, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na ‘Bana 4 yıl süre verin” cümlesi üzerinden gönderme yaparak, “Türkiye’yi biz çok iyi bir noktaya getirdik. Ondan dolayı Yunanistan gibi olmak için biraz vakte ihtiyaç var. Ne kadar? 4 sene. Kılıçdaroğlu 4 sene diyor. Yani 4 sene istiyor. 4 sene içinde ben bu işi bitiririm. Bütün bu milli gelir ve hazinedeki gelişmeleri bana bırakın, ben 4 sene içinde hepsini hallederim diyor” diye konuştu.
Türkiye’deki mevcut parlamenter sistemin istikrar acısından sorunlu olduğunu belirten Şentop, “Parlamenter sistem istikrarlı bir hükümet üretemiyor ve bunu garanti altına almıyor. 2002’den beri AK Parti milletimizin teveccühü ile bu istikrarı sağladı ama bu sistemin ürettiği bir istikrar değil, milletimizin teveccühü ve AK Parti’nin gayretleri ile oluşan bir istikrardır. Türkiye’de temel mesele bu hükümet istikrarını teminat altına alacak garanti bir sistemi kurmaktır. Bunun yolu da başkanlık sistemidir. Başkanlık sistemi derken bundan bahsediyoruz. Başkanlık sisteminde hükümet istikrarı sistem tarafından garanti altına alıyor. 7 Haziran’da seçime gidiyoruz oyumuzu kullanacağız ama aslında hükümeti değil meclisi seçeceğiz. Meclis belli oluyor sonra meclisin içinde hükümet çıkıyor. Tek bir parti çoğunluk sağlarsa hükümeti o kuruyor. Öyle olmazsa koalisyon oluşuyor. Halbuki başkanlık sisteminde hükümeti de doğrudan millet seçiyor. Bu sistem hem istikrarı hem de hükümeti garanti altına alıyor. Başkanlık sistemine geçilmesi halinde Türkiye’de hiçbir zaman hükümet istikrarı problemi olmaz” şeklinde konuştu.