Muhafazakar Yükseliş Partisi (MYP) Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz, AK Parti-MHP koalisyonunun şart olduğunu savunarak, "Bahçeli istemese de ülkenin bu koalisyona ihtiyacı var" dedi.
Seçim sonuçlarını değerlendiren MYP Lideri Yılmaz, MHP - AK Parti koalisyonunun kurulması gerektiğini savunarak, "MHP kurmayları Bahçeli’nin ülkenin geleceği ile oynamasına müsaade etmemeleri gerekir. Bahçeli MHP’de tek ses olmaktan vazgeçmelidir. Bugüne kadar bir tek doğru karar almamıştır. Bugün de koalisyon konusunda gece yarısı sarhoşluğu ile aldığı karar tamamen düşünülmeden alınmış bir karardır. Bahçeli kararından derhal geri dönmelidir. Bir lider gece yarısı niye konuşur? Bir yat sağına iyice düşün ertesi gün konuş. Milletin geleceğini ilgilendiren hayati bir meselede sabahı kurt mu yedi" ifadelerini kullandı.
Bahçeli’nin koalisyon ihtimalinin önünü açması gerektiğini söyleyen Yılmaz, "Şimdi AKP ile HDP koalisyon kurmak zorunda bırakılır da ülke tamiri imkansız yaralar alırsa Bahçeli doğru mu yapmış olacak? Bugün yapılması gereken tek şey AKP ile MHP arasında bir koalisyon hükumetinin kurulmasıdır. Böylece olası AKP ve HDP koalisyonu engellenmelidir. İki parti vekil sayısı üzerinden değil aldıkları oy oranları oranlaması ile hükumet kurmalıdır. Bakanlıklar bu oran doğrultusunda paylaştırılmalıdır. Formül çok basit ve hükümet olmak çok kolaydır. Erken seçim için her zaman fırsat olacak. Eğer AKP ortağı MHP dışında ülke ve millet aleyhine bir karar almak isterse MHP için hükümetten çekilme şansı her zaman vardır. Bu nedenle AKP ve MHP koalisyon hükümetine bir şans verilmelidir" diye konuştu.