Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Adayı Oktay Vural, Başbakan Davutoğlu’na, “MHP’liler 12 Eylül’de darbecilerle, işkencecilerle Mamak’ta mücadele ederken sen neredeydin?” diye sordu.
KAMPANYANIN ADI UMUT ÇİÇEKLERİ
7 Haziran’da yapılacak milletvekili genel seçimlerine yaklaşılırken adaylarında seçim çalışmaları hız kazanıyor. MHP Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Adayı Oktay Vural, seçim çalışmaları kapsamında başlattıkları “Umut çiçekleri” isimli kampanyasını tanıttı.
Vural, seçim çalışmalarına hız verirken “Umut çiçekleri” isimli kampanyasını tanıttı. Gündeme ilişkin de konuşan Vural, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’in çok konuşulan makam arabası için, “Millet arabasına benzin alamıyor” dedi.
Kampanyayı duyurmak için özellikle İzmirli gazeteci Hasan Tahsin’in ilk kurşunu attığı günü seçtiğini söyleyen Vural, şöyle konuştu: “İzmir’in dağlarında çiçekler açar’ marşının tınıları hepimizin kulaklarındadır. Ben de bu seçimde İzmir’in sembollerinden biri olan, aynı zamanda sevgi, huzur kavramlarıyla özdeşleşmiş çiçek metaforunu kampanyalarımızdan biri haline getirdim. Bu kampanyamız, İzmir’in hem tarihinden hem tabiat güzelliğinden, Türkiye’nin güncel meselelerinden yola çıkarak çiçeği bir umut olarak göstererek hazırlandı. Toplumumuz, son yıllarda yaşananlar karşısında umutsuzluğa kapıldığı için kampanyamızın adı ‘umut çiçekleri’ oldu.”
“HER ÇİÇEĞE BİR İSİM”
Kampanyalarda her çiçeğe bir isim verdiklerini söyleyen Vural, “İzmir’in sadece dağlarında değil her sokağında bir çiçek açsın istedik. Bu çiçekler; umut, barış, ahlak, adalet, gelecek, refah, kalkınma, huzur, özgürlük, birlik çiçekleri olacak. umutcicekleri.com’da bir umut çiçeği diken gencimizi, çiftçimizi, atanamayan öğretmenimizi umutsuzluk girdabına sokanlardan kurtarmak için, ‘iktidar yürüyüşümüze sen de katıl, İzmir’in sokakları umut rüzgarıyla essin’ diyoruz” ifadelerini kullandı. Oktay Vural, umut çiçeği diken ilk 200 kişinin çiçeklerini de evlerine götüreceğini söyledi.
“DAVUTOĞLU 12 EYLÜL’DE NEREDEYDİ?”
Gündemle ilgili konulara da değinen MHP’li Vural, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun “80 darbesinde MHP neredeydi?” sorusuna şöyle karşılık verdi: “Allah, akıl fikir versin. Görünen köy kılavuz istemez. Ama ‘Nuh tufanı olduğunda, Kabil Habil’i öldürdüğünde, Malazgirt Savaşı’nda MHP neredeydi?’ diye sorarsa şaşırmayın. 12 Eylül’de MHP, demokrasiyi savunduğu için Mamak zindanlarındaydı, idam sehpalarındaydı, darbecilere karşı mücadele ediyordu, partimize kilit vurulmuştu, genel başkanımız ve ülkücü gençler darbeciler tarafından cezaevlerine atılmışlardı.” Vural, Başbakan Davutoğlu’na, “MHP’liler 12 Eylül’de darbecilerle, işkencecilerle Mamak’ta mücadele ederken sen neredeydin?” diye sordu.
“MİLLET BENZİN BULAMIYOR”
Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’in son zamanlarda polemik konusu olan makam aracıyla ilgili de konuşan Vural, “Cumhurbaşkanı, ‘O tür arabaların fiyatı ne ki? 300 -320 bin lira, herkes alabiliyor artık. Edepsizce saldırıyorlar’ dedi. Ey kameramanlar, ey muhabirler hanginiz alabiliyorsunuz bu arabaları. Brunei Sultanlığı’nda yaşadığını zannediyor herhalde. Millet arabasına alacak benzin bulamıyor, LPG taktırıyor” diye konuştu.