7 Haziran Genel Seçimlerine üç gün kala son iki seçimin resmi sonuçlarına en yakın oranlarını açıklayan üç firmadan biri olan Optimar Araştırma’nın araştırmasına göre, birinci partinin oy oranının yüzde 45.2, 4. partinin ise baraj altında kalıyor. 1 Haziran-3 Haziran tarihleri arasında Türkiye genelini temsilen İBBS NUTS 2 düzeyinde 26 ilde 2.500 katılımcıyla yüz yüze yapılan araştırmaya göre, partilerin oy oranları şöyle:
"1. Parti : yüzde 45.2
2. Parti : yüzde 26
3. Parti : yüzde 15.4
4. Parti : yüzde 9.4
5. Parti : yüzde 1.8
Diğerleri : yüzde 2.2".
Optimar Araştırma Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Daşdemir açıkladıkları oy oranlarının kararsızların dağıtılmış hali olduğunu, kararsız seçmenlerin oranının halihazır yüzde 9.3 olduğunu ve bu vatandaşların büyük oranda geçmiş seçimlerde 1. Parti’ye oy veren seçmenlerden oluştuğunu, 7 Haziran’da sandık başında bu seçmenlerin büyük çoğunluğunun yine 1. partiyi tercih etmelerinin beklenen bir durum olduğunu, dolayısıyla yüzde 45.2 olarak görünen oyunun yüzde 46 - 46.5’e yükselmesinin sürpriz olarak değerlendirilmemesi gerektiğine dikkat çekti.
Hilmi Daşdemir, “Kamuoyunda malum partinin barajı geçeceğine ilişkin bir algı oluşturulmaya çalışıldığını, bu yönde yoğun bir propaganda yapıldığını lakin araştırma verilerinin bunun mümkün olmadığını gösterdiğini, barajı aşması için her türlü destek verilmesine rağmen bu partinin yüzde 9.4 ile baraj altında kalacak” dedi.