Saadet Partisi’nden Mardin Milletvekili adayı olan merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın oğlu Ahmet Özal, "Bu millet aklını başına toplamazsa bu ülkeden 5 tane devlet çıkarırlar" dedi.
İskenderun Gazeteciler Cemiyeti’nde basın mensuplarıyla buluşan Ahmet Özal, başkanlık sistemini eleştirdi. Özal, “Türkiye’de özerklik olursa ayrılacak olan bölgeler Güneydoğu’dan değil, Marmara, Ege, Akdeniz olarak Türkiye batıdan parçalanmaya başlar. Vergi gelirlerin yüzde 93’ü ağırlıklı olarak batıdaki 13 ilden geliyor” dedi.
Türkiye bölünmeye başladığı anda kutuplaşmanın daha da artacağını belirten Özal, şunları kaydetti:
"Özerklikle Avrupa Birliği gelir hemen batıdaki bölgelere, ’bağımsız devlet olun sizi AB’ye alıyorum’ der ve bir gün içinde alır. Bunlar zaten yıllardır İstanbul ve boğazları, Ege, Akdeniz’i istemiyorlar mı? İstiyorlar. altın tabakla sen veriyorsun. Bu millet aklını başına toplamazsa bu ülkeden 5 tane devlet çıkarırlar. Benim siyasete girme sebebim de bildiklerimi anlatmaktır. Ama dinlerler ama dinlemezler. Bildiğimi bir şey var Kur’an-ı Kerimde yüce Allah der ki, ’Ben insanlar akıl verdim kullansınlar’ diye."