Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’e ikizi kadar benzeyen Ali Kaya Uzun, "Melih Gökçek’in belgeseli ya da filmi çekilirse dublörlüğünü yapabilirim" dedi. Başkan Gökçek’le daha önce hiç tanışma fırsatı yakalayamadığını belirten Uzun, "Başkan’la selfie çekmek istiyorum" dedi.
İzmirli pazarlamacı Ali Kaya Uzun, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’e benzerliğiyle görenleri şaşırtıyor. 23 yıldır İzmir’de yaşayan Uzun, "Nereye gitsem herkes beni Melih Gökçek’e benzetiyor" dedi. Bir gün Kırıkkale’ye gitmek için AŞTİ’ye gittiğinde yaşadığı bir anıyı paylaşan Uzun, otobüs şoförünün kendisine "Abi sen ne kadar Melih Gökçek’e benziyorsun. Seninle fotoğraf çekip arkadaşlara hava atacağım" diyerek fotoğrafını çektiğini söyledi.
Yaşadığı başka bir anıyı anlatan Uzun, "Bir gün İzmir’de elektrik faturası ödemek için belediyeye gittiğimde bir bayanla göz göze geldik, bayan yanıma gelerek ’Melih Gökçek’e çok benziyorsunuz?’ dedi. Ben de arkadaşların benzettiğini söyledim. Kadın ’Peki size itici gelmiyor mu?’ diye sordu. Ben de ’Hayır, neden itici gelsin, ben Melih Başkanı seviyorum ayrıca partinin üyesiyim’ deyince kadın şaşırdı. Ben de ’Peki bu sıfatım size itici geliyor mu?’ dediğimde kadın ’Hayır, sempatiksiniz’ karşılığını verdi. ’Tamam işte kendi ağzınızla söylüyorsunuz, o zaman Melih Başkan da sempatik’ dedim" şeklinde konuştu.
"İZMİR’İ DE ANKARA GİBİ GÖRMEK İSTİYORUM"
Uzun, İzmir’de yaşadığı bir olayı ise şöyle anlattı:
"İzmir’de 3-4 sene önce otobüs durağında bekliyorum, otobüsçü 15 dakika taktı. Ben de tepkimi dile getirdim. Orada şoförle tartışmaya girdik. O arada sol görüşlü bir bayan ayağa kalkarak bana tepki gösterdi. Ben de ’Sus, sen CHP’nin avukatı değilsin’ dedim. Şoföre de ’İlla terörist mi olalım, şoför mü dövelim, otobüs mü yakalım’ dedim. Benim derdim şoför değil başkandı. Bu sefer polis geldi, ’Sen otobüs yakacakmışsın’ diyerek beni aldı. Ben de polise ’Derdim şoför değil başkanla, yaptığı ve yapmadığı hizmetlerle’ dedim. Sonra durum anlaşıldı. Her sene Ankara’ya gidiyorum ve her seferde büyük yenilik görüyorum. İzmir’i de böyle görmek istiyorum, ben İzmir sevdalısıyım."
Başkan Gökçek’in "Avrupa’yı Türkiye’ye taşıdığını" söyleyen Uzun, Ankara’nın girişlerine yapılan kapılara hayran kaldığını ifade etti.
"MELİH BAŞKAN’LA SELFİE ÇEKMEK İSTİYORUM"
Pazarlamacılık yapan Uzun, Ankara’ya sık sık geldiğinde toplu taşıma araçlarını kullandığını, kendisine dikkatli bakışlar olduğunu belirtti. Uzun, "Bu erkek veya bayan olsun aynı. Ben de havaya giriyorum ama sonradan jeton düşüyor" dedi. Uzun, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’le hiç tanışma fırsatı bulamadığını dile getirerek, kendisiyle tanışmak ve selfie çekmek istediğini belirtti.
"Ölümden korkmadığınızı biliyorum, sizi yakından takip ediyorum" diyen konuşan Uzun, "İnançlı bir insansınız, gerekirse dublörlüğünüzü seve seve de yapabilirim. İlerleyen dönemde Melih Gökçek’in belgeseli ya da filmi çekilirse o filmde de dublörlük yapabilirim. Melih Başkana karşı bir sevgim var. Onu televizyonda zevkle seyrediyorum. Yaptığı icraatları tek tek sıralamasına hayran kalıyorum. Benim yapmak isteyip de yapamadığımı Melih Başkan da görüyorum" ifadelerini kullandı.
Uzun, Melih Gökçek’i sosyal medyadan da takip ettiğini, son günlerde Twitter’a pek takılmadığını söyledi.