1997 yılında bir mitingde yaptığı konuşma sebebiyle hapis cezasına çarptırılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kaldığı Pınarhisar Cezaevi’nin Savcısı Hüseyin Özbakır, 9 yıldır görev yaptığı Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı görevinden emekliye ayrılıp aday olduğu AK Parti’den milletvekili seçildi.
2006 yılında başladığı Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı görevinden emekliye ayrılan Hüseyin Özbakır, 9 yıldır Zonguldak’ta görev yaptığını belirtti. Görev süreci boyunca Zonguldak’ın sorunlarını da yetkililere ifade ettiğini hatırlatan Özbakır, seçim süreci boyunca Zonguldak’ın kurtuluş reçetesinin teşvik olduğuna dikkat çekmişti.
25. dönem parlamentosuna AK Parti Zonguldak Milletvekili olarak girecek Hüseyin Özbakır, adaylığını açıkladığı ilk gün gazetecilere “Nereden aday olayım” sorusunu sormuştu. Özbakır, gazetecilerin, “Zonguldak’tan aday olun” cevabı üzerine şu yanıtı vermişti:
“Zonguldak’ın sorunları çok. Benim de bu sorunları yakından bildiğim için buradan aday olursam Zonguldak’a faydalı olabiliriz düşüncesindeyim. Eğer Zonguldak’tan adaylığım kabul edilirse ilk yapacağım iş Ankara yolundan bütün şehri fotoğraflayacağım. Çünkü Ankara’dan büyüklerimiz geldiğinde havadan geliyorlar. Şehri fotoğraflar halinde kendilerine koyacağım. Sayfa sayfa göstereceğim ve Zonguldak’ın sorunlarının çözümüne katkıda bulunacağıma inanıyorum."
“ZONGULDAK’IN İHTİYAÇLARI İÇİN GAYRET GÖSTERECEĞİZ”
Seçim sonrası değerlendirmesini İHA’ya yapan emekli Başsavcı ve AK Parti Zonguldak Milletvekili Hüseyin Özbakır, “Seçim süreci boyunca teşvik konusunda söylemlerimiz oldu. Bunları unutmuş değiliz. Zonguldak’a teşvik konusunda gereken gayreti göstereceğiz. Teşvik konusunda ilgileneceğim ama biliyorsunuz hükümet kurma konusu var” dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile diyaloglarının hatırlatılması üzerine Özbakır, “Geçmişten bugüne bir diyalogumuz var. Zonguldak Milletvekili seçildik. Biz şimdi Zonguldak için gayret göstereceğiz. Zonguldak’ın soruları var, ihtiyaçları var. Bu gayreti göstereceğiz” şeklinde konuştu.
Özbakır, Zonguldak’ın Ankara güzergahından havadan fotoğraflarının çekilmesi konusunda çalışmaların sürdüğünü aktardı.