Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, bir takımın taraftarı olmanın diğerlerini sevmemek anlamına gelmediğini ifade ederek, “Bence aynı ülkenin insanlarının birbirini dövecek taşlayacak birbirine kötülük edecek noktada olması bir defa bu milletin değerleriyle örtüşmez” dedi.
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Bursa Valisi Münir Karaloğlu ile Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’yi makamında ziyaret etti. Bursa’ya yapılacak olan sağlık kompleksi hakkında bilgi veren Bakan Müezzinoğlu, şehir hastanesinin temelinin 9 Mayıs’ta atılacağını müjdeledi. Müezzinoğlu şunları söyledi.
“Şehir hastanesinin engeli kalmadı. Dün akşam Bakanlar Kurulunda Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve Faruk Çelik bakanımızla konuştuk. 9 Mayıs’ta temelini atacağız. Bursalı hemşehrilerimizi daha kaliteli sağlık hizmeti sunacağız. Sağlık konusunda Bursa’yı ileriye taşıyacağız.”
Beşiktaş’ı tuttuğu bilinen Bakan Müezzinoğlu’na Bursaspor’lu olup olunmayacağı sorulması üzerine, "Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün tarifinde zaten spor, rekabettir ama düşmanlık değildir. Dolayısıyla ahlaki değerlerimizle bu ülkenin bütün değerlerine sahip çıkma anlayışımızla bir ayağımız Beşiktaş’a adım atarken, diğer ayağımız Bursaspor’a adım atar. Yakışmıyor, bu sıkıntıyı çözebilmek için karınca kararınca katkımız olursa mutlu olurum. Bence aynı ülkenin insanlarının, birbirini dövecek, taşlayacak, birbirine kötülük edecek noktada olması bir defa bu milletin değerleriyle örtüşmez. Spor anlayışıyla taraftarlık anlayışıyla örtüşmez. Bursaspor’un attığı güzel bir gole alkış tutabilmek, Beşiktaş’ın yaptığı bir hataya bu yanlıştır demek, esasında saygın doğru taraftarın tarzı olmalıdır. Geçmişte olanları da problemi büyütecek şekilde değil, mutlaka çözecek şekilde adım atmalıyız. Bursaspor, bu şehrin de bu ülkenin de çok önemli saygın bir spor kulübüdür. Uluslararası alanda bizi temsil etmiştir, arzum daha güçlü olarak temsil etmesidir. O yönde gerekli desteği de hep birlikte veririz. Bir takımın taraftarı olmak diğerlerini de sevmeme, sevememe anlamına gelmemelidir” şeklinde cevapladı.