Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Ümraniye Belediyesi tarafından yapılan hizmet birimlerinin açılışını yaptı. AK Parti iktidarı öncesinde yapılanları hatırlatan Müezzinoğlu, kendi dönemlerinde yapılan hizmetleri de aktararak, “Ey CHP, Ey Kılıçdaroğlu, Ey MHP lafla peynir gemisi yürümez. Lafla milliyetçilik olmaz” dedi.
Ümraniye Belediyesi tarafından Şerifali Mahallesi’nde yapılan mahalle muhtarlığı, bilgi evi ve Aile Sağlığı Merkezi, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun da katıldığı bir programla açıldı. Açılış törenine Bakan Müezzinoğlu’nun yanı sıra AK Parti milletvekili adayı Fahri Yasin Şener, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can ve çok sayıda davetli katıldı. Programda konuşan Belediye Başkanı Hasan Can, göreve geldikleri andan itibaren Ümraniye’ye çok değerli hizmetler kazandırdıklarını ifade ederek, Ümraniye’nin yüzde 55’inin yeniden imar edildiğini söyledi.
Başkan Can, “10 sene evvel buralar tarlaydı ve çizme ile bile giremezdiniz. Yağmur yağdığında otlardan, dikenlerden ve çamurdan buralardan geçemezdiniz. Ama şu anda İstanbul’un en seçkin mesken alanlarından birisi haline geldi. Ve Ümraniye son 10 yılda şehrin yüzde 55’ini yenileyen ve sadece işadamlarının ve vatandaşın önünü açmak suretiyle doğal zeminde bunu başaran bir belediye oldu hamdolsun” dedi.
AK Parti olarak dünyanın gıpta ettiği başarılara imza atıldığını ifade eden Başkan Can, “7 Haziran seçimlerine gidiyoruz. Türkiye gerçekten çok şey kazandı. Türkiye dünyanın gıpta ettiği başarılara imza attı. İnşallah 7 Haziran’da da bu başarılarımızı daha kalıcı olacak hale getirmek için bunları yasal zeminde korumaya almak, hizmetin devamlılığını sağlamak bakımından yapacak çok şeyimiz var. Bunun için milletten daha çok oy istiyoruz, daha çok destek istiyoruz” diye konuştu.
Sağlık Bakanı Müezzinoğlu ise AK Parti iktidarı ile birlikte ülkeye çok sayıda eser kazandırıldığını vurgulayarak, “Sağlık Bakanlığı olarak 2 tane rakam vereceğim. Birincisi 36 bin yatak kapasiteli 226 tane hastaneyi yapıyoruz. 36 bin yatak kapasiteli 226 tane hastane yıl sonuna kadar da ilave 43 hastane 12 bin yatak kapasite” dedi.
İktidara gelmeden önceki ambulans sayısını hatırlatan Müezzinoğlu, “Bakınız biz iktidar olduğumuzda bir rakam daha söylüyorum. Bu ülkede toplam 617 tane ambulans vardı. Ve o günkü rakamlarda 617 ambulansın üçte biri kullanılamaz haldeydi. 3’te birinde tıbbi donanım yoktu. Kala kala bu ülkeye 250 ambulans kalıyordu. O ambulansları da acil hastalar için aradığında şu cümleyi duyuyordunuz. Mazotunu doldurursanız hastanızı alırız diyorlardı. Bu eski Türkiye. Şimdi birileri çıktı Ağustos böceği gibi cır cır ötüyor. Ama iş yok. Bu milleti zannediyor ki eskiyi unuttu. Şimdi bu kardeşiniz 2,5 yıl oldu Sağlık Bakanı olarak. 2,5 yılda 2 bin 100 adet ambulans aldık. Şu anda 4 bin 500 ambulansımız var. Önceki Sağlık Bakanımızla birlikte sağlıkta sessiz devrimi yaptık” şeklinde konuştu.
Sağlık Bakanlığı’na ait uçak ve helikopter ambulanslarının artık hizmet verdiğini belirten Müezzinoğlu, “Ey CHP, ey Kılıçdaroğlu, ey MHP lafla peynir gemisi yürümez. Lafla milliyetçilik de olmaz. Ay yıldızlı bayrağı dünyanın her tarafında güçlü bir şekilde dalgalandırabilmek için alın teri gerekir, beyin teli gerekir milleti aşkla sevmek gerekir” diye konuştu.
Bakan Müezzinoğlu, daha sonra aralarında Aile Sağlığı Merkezi’nin de olduğu 4 hizmet binasının açılışı ile 2 hizmet biriminin temel atmasını gerçekleştirdi. Müezzinoğlu daha sonra yine Ümraniye Belediyesi tarafından hizmete açılan Kızılay Ümraniye Şubesi’nin açılışını yaptı.