Oyunu Bursa’da kullanan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Milli iradeye, demokrasiye provakasyonla yön vermeye çalışanları kınıyor ve lanetliyorum" dedi.
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, oyunu 1. Murat İlkokulu’nda kullandı. 1041 nolu sandık görevlileriyle tek tek tokalaşan Bakan Müezzinoğlu’nun, sıradaki vatandaşların oy kullanmasını beklemesi dikkatlerden kaçmadı. Müezzinoğlu, daha sonra oy pusulasını alarak kabine geçti. Oyunu kullandıktan sonra seçim sandığına atan Bakan Müezzinoğlu, çıkışta basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı.
Seçimlerin demokrasi adına hayırlı olmasını dileyen Bakan Müezzinoğlu, “Yaklaşık 2 aydır tüm siyasi taraflar düşüncelerini ifade etti. Bugün de vatandaşımız elini vicdanına koydu. Aklı ile analizini yaptı. Tercihlerini belirledi. İnşallah saat 17.00’den sonra da sayımlar yapılacak. Seçimlerin Türkiye, demokrasi, milletimiz ve ve geleceğimiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum. Bu 2 ay süresinde Bursa’da yüreğimizi kanatan Gürsu Belediye Başkanı Cüneyt Yıldız kardeşimizi kaybettik. Yine bu süreçte sağlık camiası olarak Samsun’da meslektaşımız görevi başında silahlı saldırıya uğradı. Ama demokrasi adına siyasi irade adına Diyarbakır’da yapılan provokatif bomba yerleştirme ve patlatılma hadisesini yaşadık. Gerçekten milli iradeye, demokrasiye provokasyonla yön vermeye çalışanları kınıyor ve lanetliyorum. Çünkü milletin vicdanını ve kanaatlerini bu tür kanla ve canla yönlendirmeye çalışanlar esasında demokrasiden hak ve hukukunu almayanlardır. Ben orada kaybettiğimiz 2 vatandaşımıza rahmet, yakınlarına sabır diliyorum. İnşallah bu ülkede demokrasinin gelişmesine ve hukuk devletinin yerleşmesine bu seçimler çok daha katkı sağlar” dedi.