AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, İnegöl’e üniversite kurulacağını söyledi.
İnegöl Belediyesi ile Oylat Doğa Koruma Derneği’nin (OYDER) Alanyurt Afet Evleri mevkiinde düzenlediği fidan dikim törenine katılan Milletvekili Hüseyin Şahin, “Üniversiteyi söz verdik. Sayın Başbakanımız Bursa mitinginde söyleyecekti, ama başka konjektürel gelişmeler var. Biz eğer bir şeyi söylediysek, alt yapısını yaptığımız için söylüyoruz. Üniversiteyi de kuracağımız için söyledik. Başbakanımız söylemediyse olmayacak demek değildir. Allah kısmet ederse İnegöl Üniversitesi de kurulacak. Sadece İnegöl’e değil, Bursa’ya bizimle beraber 10 tane üniversite olacak. Şu an üç üniversitemiz var. Bursa ilim, kültür ve yeni projeleri geliştiren Ar-Ge şehri olacak” dedi.
Büyükşehir Kanununu üç sebepten dolayı çıkardıklarını belirten Şahin, “Bunlar, yetki, imar ve finans bütünlüğü. Biz bu kanunu çıkardık, bugün muhalefet edenler var. Bunu geri alacağız, değiştireceğiz diyenler var. Yine insanımız AK Parti’den, istikrardan yana desteğini verecek. Ama 3-4 sene sonra şunu da diyecek; Büyükşehir Belediye Kanununu çıkaranlardan Allah razı olsun, köyümüze giderken sıcak asfalt yoldan gitmeye başladık. Kanalizasyonumuz projeli yapılıyor, arıtması da içerisinde. Hükümetimiz İnegöllüler temiz kaynak suyu içsin diye 150 milyon liraya yakın maliyetle baraj yapıyor. Sadece 75 milyon liraya hükümetimiz hastane yaptı. Eksiklerimiz var. İnşallah İnegöllü hemşerilerimiz kemoterapi için artık Bursa’ya gitmeyecek. Yanık ve kesik tedavisine de Bursa’ya gitmeyecek. Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi’ni (KETEM) kuracağız. İnsanımıza hizmeti yerinde vereceğiz. Diş Hastanemsi işini bitirdik, sene sonunda açacağız. Üniversiteyi söz verdik. Sayın Başbakanımız Bursa mitinginde söyleyecekti ama başka konjektürel gelişmeler var. Biz eğer bir şeyi söylediysek, altyapısını yaptığımız için söylüyoruz. Üniversiteyi de kuracağımız için söyledik. ” şeklinde konuştu.
AKTAŞ’A DOĞUM GÜNÜ SÜRPRİZİ
Fidan dikimi öncesinde minikler tarafından Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a doğum günü sürprizi yapıldı. Doğum günü pastasını kesen Aktaş, sürpriz için miniklere teşekkür etti. Konuşmaların ardından beş farklı türdeki 261 adet fidan toprakla buluşturuldu.