AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, paralel yapı iddialarına ilişkin tutuklu bulunanların 32. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından tahliye edilmesi yönünde alınan kararı değerlendirdi. Şahin, "Anayasa Mahkemesi Başkanı’nın dün yaptığı konuşmasındaki birkaç cümle bu yapılanın ne anlama geldiğini çok açık şekilde ortaya koyuyor. Tamamen bir hukuk ihlalidir" dedi.
Şahin, partisinin seçim çalışmalarına katılmak üzere geldiği Karabük’te gazetecilerin sorularını cevapladı. Güven kavşağında AK Parti Karabük İl Başkanı Timurçin Saylar, milletvekili adayları Osman Kahveci ve Sedat Namal tarafından karşılanan Mehmet Ali Şahin, cadde üzerinde canlı yayın yapan yerel televizyonun programına katıldı.
“LİGLERDE HERKES LİDERE ÇULLANIR VE BİZ DE BU SEÇİMLERİN LİDERİYİZ”
Burada kendisine yöneltilen soruları cevaplandıran Şahin, Türkiye’nin çok kısa süre içinde üçüncü seçime hazırlandığını söyleyerek, “Bu bir seçim yorgunluğu da getirmiş olabilir. Hem halkımız hem de siyasiler için seçim yorgunluğunu anlayışla karşılamak gerekir. 7 Haziran’dan sonra 4 yıl çok önemli ve halk tabiri ile kemiksiz bir süre var. Bu süreyi Türkiye en iyi şekilde değerlendirdiği takdirde hedeflerinin önemli bir bölümünü bu sürede yakalar diye düşünüyorum. Bunun için siyasi ve ekonomik istikrara ihtiyaç var. Ekonomik dengelerde olumsuz gelişme olduğunda, seçimlerden sonra tekrar iktidara geleceğimize inandığımız için onu düzeltmek de bize düşecek. Onun için ilerde düzeltmek zorunda kalacağımız bir şeyi bozmak istemiyoruz ve o nedenle popülist politika uygulamıyoruz. Muhalefetin 9 seçimdir mağlup edemedikleri güçlü bir parti var karşılarında. Liglerde de herkes lidere çullanır ve biz de bu seçimlerin lideriyiz. Bir takım sataşmalar olacaktır ama biz yolumuza bakıyoruz” dedi.
“BİZİM SIRTIMIZDA YUMURTA KÜFESİ VAR, MUHALEFETİN SIRTINDA İSE BÖYLE BİR ŞEY YOK”
Muhalefet partilerinin seçim bildirgelerinde verdiği vaatleri de değerlendiren Şahin, “150 milyar liralık bir vaatte bulundu CHP. 21 milyar TL olan bütçe açığını 171 milyar TL’ye çıkaracak ve bunu Türk ekonomisinin kaldırması mümkün değil. Kaldı ki, bu vaatte bulunan siyasi partinin piyasalar, çarşı pazar ve iş dünyası iktidar olacağına inansa döviz ve faizler astronomik şekilde artar, faizler yüzde 20’yi bulurdu. Bu vaatlerde siyasi partinin iktidar olacağını inanmadığı için, bu vaatleri gerçekleştirme imkanı bulamayacağına inandığı için faizlerde tırmanma yok. Asgari ücrette kimi 5 bin, kimi 3 bin lira kimisi ise 2 bin 500 lira vaat ediyor. Devlet olarak biz çalışanlarımıza asgari ücret uygulamıyoruz. Kamuda çalışan işçinin eline ortalama en düşük bin 800 lira geliyor. Devlet olarak biz asgari ücret uygulamıyoruz. Bir tarafta özel sektör işvereni, bir tarafta işçilerin sendikaları var. Bunlar her yıl Ocak ayında bir araya gelerek asgari ücret tespit ederler. Bu asgari ücret özel sektör için, devlet için değildir. Biz hükümet olarak asgari ücretin artmasını da arzu ederiz. Özel sektör işverenle işçiler anlaşsalar asgari ücreti arttırsalar hükümet olarak bundan biz de memnun oluruz. Muhalefet partileri bunları hesap etmeden bol keseden vaatlerde bulunuyorlar. Bunların piyasaya yansıması halinde nelerle karşılaşacaklarını öngörmeden söylüyorlar. Bizim sırtımızda yumurta küfesi var. Biz daha dikkatli olarak yumurtaları kırmamamız lazım, muhalefetin sırtında ise böyle bir şey yok. Onlar bol keseden atıyorlar, koşuyorlar. Halkımız bütün bunların farkında” diye konuştu.
“TAMAMEN BİR HUKUK İHLALİDİR”
Son olarak paralel yapı iddialarına ilişkin tutuklu bulunanların 32. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından tahliye edilmesi yönünde alınan kararı da değerlendiren Şahin şunları söyledi:
“Anayasa Mahkemesi Başkanı’nın dün yaptığı konuşmasındaki birkaç cümle bu yapılanın ne anlama geldiğini çok açık şekilde ortaya koyuyor. Tamamen bir hukuk ihlalidir. Soruşturması devam eden dosyalarla ilgili tutuklama veya tutukluğun ortadan kaldırılmasını Sulh Ceza hakimleri verebiliyor. Bir şey ortaya çıkardı artık; milletimizin ya bunlar çok iyi hizmet ediyorlar, gençlerimizi dinine, vatanına bağlı insanlar olarak yetiştiriyorlar diye ortaya çıkmış olan bir yapının böylesine bir örgüte dönüşmesi olması karşısında bu ülkenin bir vatandaşı olarak ve geçmişte bunlara sempati duymuş bir kişi olarak büyük bir üzüntü duyuyorum. 40 yılı aşkın Türkiye’de yurt dışında eğitim faaliyetleri içerisinde olduğu görünen bir yapının böylesine kendi kendine harakiri yapıyor durumuna gelmiş olması hepimizi üzmektedir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti bu tür vesayet odakları ile özellikle hükümetimiz mücadele ede ede geldi. Bunlara prim vermeyiz asla vermeyeceğiz.”
Vatandaşların yoğun ilgisi ile karşılaşan Şahin, eşinin cezaevinde olduğunu ve gözyaşları içinde zor durumda olduğunu söyleyen Satı Diktepe isimli bir kadının sıkıntısını dinleyerek, gerekli yardımın yapılması talimatını verdi.
Şahin, daha sonra beraberinde milletvekili adayları ve İl Başkanı ile birlikte partisinin Seçim Koordinasyon Merkezi’ne (SKM) geçerek çalışmalar hakkında bilgi aldı.