Ağrı Belediye Başkanı Sırrı Sakık, “Artık isyan adresi dağlar değil demokratik siyaset olsun” dedi.
Ağrı Belediye Başkanı Sırrı Sakık, milletvekili seçimleri için oyunu Şeref Saraçoğlu İlkokulundaki 1121 Nolu sandıkta kullandı. Oyunu kullandıktan sonra gazetecilere açıklama yapan Ağrı Belediye Başkanı Sakık, oyunu kullandığını belirterek, “Ülkemize, barışımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Bu seçim süreci böyle çok kanlı ve saldırı, Türkiye’nin dört bir yanında saldırılara maruz kaldığımız bir seçim süreciydi. İşte Diyarbakır’da yüreğimizi dağlayan olay. Orada 4 arkadaşımızı yitirdik, 416 arkadaşımız da yaralandı."
Sakık, ilk gün parti olarak savaşa değil seçime gittiklerini söylediklerini anlatarak şöyle konuştu: "Yani seçimin ruhuna, demokratik siyasetin ruhuna uygun bir şekilde hareket etmemize rağmen, ne yazık ki Türkiye’de, yani Türkiye demokrasisi güçlerin ve Kürtlerin demokratik siyasette hayat bulmamaları için faşist odaklar sürekli saldırıyorlardı. Yani Erzurum’da yapılanları gördünüz. Diyarbakır’da yüzlerce insan yaralandı. Şimdi Kürtlerde demokratik siyasette hayat bulması, silahların gömülmesi için çaba sarf ederken, ama ne yazık ki demokratik siyasette de hayat hakkı tanımayan bir anlayışla karşı karşıya kaldığımızı bütün halkımız gördü. Şimdi bu saatten sonra üstümüze düşen görev sandıklardan çıkan sonuçlar."
Sandıklara müdahale edilmemesi gerektiğini belirten Sakık, şunları söyledi: "Bu konuda geçmişten bugüne kadar ülkemizin sabıkaları olduğunu biliyoruz. Diliyorum, umuyorum ki yani bu geçmişte uygulanan politikaların hiç biri bugün tekrar etmez. Çünkü demokratik siyaset bu topraklarda hayat bulmazsa, korkuyorum ve ürküyorum yeniden silahların patlayacağını, yeniden çatışmaların hayat bulacağını, biz uzun süredir buralarda, yani demokratik siyasetin hayat bulması gerçekten silahları gömmek için buralarda olduğumuzu ama ne hikmetse iktidarlar bunu görmedi. Yani bunun tam tersi bir uygulama içerisinde oldular. Biz silahları gömelim dedik, onlar döndü dediler ki ‘hayır biz demokratik siyaseti gömeceğiz.’ Şimdi siz demokratik siyaseti gömeceksiniz, silahları gömeceksiniz, biz kendimizi nasıl ifade edeceğiz."
Ülkemizde bu seçim süresince böyle nahoş olmayan bir uygulama ile karşı karşıya kaldıklarını anlatan Sakık, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Yüzlerce yerde saldırılara maruz kaldık. Şimdi diliyorum ve umuyorum ki akşam kazasız belasız bir şekilde sandıklar açılır. Yani Türkiye’nin özlediği o demokratik siyaset hayat bulur. Hep beraber rahat bir nefes alırız. Ülkemizin geleceğini birlikte inşa ederiz. Demokratik siyaset hayat bulduğu an, silahlar eminim ki kendiliğinden gündemden çıkacaktır. Biz onun için gelip oyumuzu kullandık. Halkımızın da bu sağduyuyla oyunu kullanıp Türkiye demokrasisine katkı sunacağını umut ediyorum. Artık bundan sonra, hiçbirimizin isyan adresi dağlar değil demokratik siyaset olsun. Diliyorum, umuyorum demokratik siyaset adres olur. Artık bizim baraj gibi bir sorunumuzun olmadığını bütün Türkiye’de biliyor. Biz Türkiye’yi yönetmeye talibiz. Tekrar hayırlı uğurlu olsun.”