3 dönem kuralına takılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in yerine Şanlıurfa’da AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nureddin Nebati birinci sıradan milletvekili adayı gösterildi.
Daha önceki seçimlerde Şanlıurfa’dan birinci sırada milletvekili adayı gösterilen ve 3 dönem kuralı nedeniyle bu yıl listeye alınmayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in yerine AK Parti Mali ve İdari İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Nureddin Nebati, liste başında yer aldı. Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesi doğumlu Nebati önceki seçimde ise İstanbul’dan milletvekili olmuştu.
İBRAHİM TATLISES LİSTEDE YER ALMADI
Aday adaylığı için AK Parti’ye başvuran ünlü sanatçı İbrahim Tatlıses, 12 kişilik aday listesinde yer almazken, önceki seçimlerde Şanlıurfa’dan milletvekili adayı olan Yahya Akman, Abdulkerim Gök, M. Emin Önen ve Zeynep Karahan Uslu yeni listede yer almadı. Uslu, Aydın’da üçüncü sıradan milletvekili adayı gösterildi. Listeye eski Şanlıurfa Belediyesi Eski Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba’nın da girmesi dikkat çekti.
AK Parti Şanlıurfa milletvekili adayları ve meslekleri ise şöyle:
“1.Nureddin Nebati Yüksek Yönetici - Özel Sektör
2. Mehmet Kasım Gülpınar Yüksek Çiftçi
3. Seyit Eyyüpoğlu Orta Çiftçi
4. Mazhar Bağlı Yüksek Sosyolog
5. Halil Özcan Yüksek Öğretim Üyesi
6. Hamide Sürücü Yüksek Mühendis
7. Ahmet Eşref Fakıbaba Yüksek Doktor
8. Mehmet Akyürek Orta Yönetici - Özel Sektör
9. Mahmut Kaçar Yüksek Mühendis
10. Yusuf Eğilmez Yüksek Avukat
11. Yıldız Konal Süslü Yüksek Pisikolog
12. Abdullah Yeşil Yüksek Mali Müşavir.”