Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Devletin işleyişinin temel taşlarından biri olarak 1862 yılından beri milletimize ve ülkemize hizmet veren Sayıştay Başkanlığımızın 153. kuruluş yıl dönümünü kutluyorum” dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sayıştay Başkanlığı’nın 153. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. 2010 yılında çıkan yeni Sayıştay Kanunu’nun kurumun önünde yeni bir dönem açtığını düşündüğünü ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye Büyük Millet Meclisi, yani millet adına kamu kaynaklarının etkin yönetimini denetleme görevini üstlenen Sayıştay Başkanlığımızın yetişmiş kadroları ve disiplinli çalışma düzeniyle ülkemizdeki tüm kurumlara örnek olduğuna inanıyorum” dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, kamu idarelerinin tüm mali işlemlerinin denetimini ve bu çerçevede yürütülen faaliyetlerin hukuka uygunluğunu denetleyen Sayıştay Başkanlığı’nın devletin şeffaflaşmasında çok önemli işleve sahip olduğunu belirterek, mesajında şunları kaydetti:
“Milletimizin kamunun mali hizmetlerini denetleyen eli olarak, bugüne kadar yürüttüğü çalışmaları takdirle takip ettiğimiz Sayıştay Başkanlığımızın önümüzdeki dönemde de milletimizin hakkını ve menfaatlerini koruma sorumluluğunu yerine getireceğinden şüphe duymuyorum. Sayıştay Başkanlığımızın 153. kuruluş yıl dönümünü bir kez daha kutluyor, başta Sayın Başkan ve üyeler olmak üzere kurumun tüm çalışanlarını tebrik ediyorum.”