Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, hafta sonu gerçekleştirilen Milletvekili Genel Seçimleri sonrası HDP’nin meclise girmesine tepki göstererek, “Şehitlerimizin kemikleri mezarlarında sızladı. Siz bu HDP’yi nasıl meclise soktunuz? Bu seçimler derhal iptal edilmeli” dedi.
Genel seçim sonuçlarıyla ilgili bir basın toplantısını düzenleyen Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, HDP’nin meclise girmesini eleştirerek, ortaya çıkan seçim tablosuna şehit aileleri ve gaziler olarak çok üzüldüklerini ifade etti.
Sonuçların ardından şehit ailelerinin haykırışlarının bir kez daha arttığına vurgu yapan Başkan Kumartaşlı, “7 Haziran’da yapılan seçimler sonuçlandı. Seçim akşamı bizler de seçim sonuçlarını televizyonlardan takip ettik. Seçim sonuçlarlıyla şehitlerimizi bir kez daha gömmüş olduk. Şehit ailelerini haykırışları bir kez daha artmıştır. Şehitlerimizin kemikleri mezarlarında sızladı. Biz burada şehit ailelerinin bir sesi olarak haykırıyoruz, sesleniyoruz, siz bu HDP’yi nasıl meclise soktunuz? Bu soruyu tüm siyasi partilere soruyoruz. Bakıyoruz her siyasi parti kendine göre bir açıklamaya yapıyor ve herkes bir başarıdan söz ediyor, zafer kazanmış havasına girdi. Oylarımızı arttırdık, seçimin lideri biziz. Herkes kendine göre bir açıklama yapıyor. Ama işin aslı öyle değil. Gelin bizlere sorun, bizler ne acılar çekiyoruz. Benim annem bu HDP’yi nasıl soktunuz diye düşünüyor. Yüzde 13’ü nasıl aldırdınız. Mecliste grupları yokken bir mermi gösteren milletvekili, şimdi bu merminin silahını içeriye sokacak. Bu bebek katili Abdullah Öcalan’ın kardeşinin meclise girmesine nasıl izin verdiniz? Herkes, her siyasi parti, şapkasını önüne koysun ve düşünsün. Bizler bu seçim sonuçlarına tepkiliyiz. Şehit aileleri ve gazileri olarak şunu söylüyoruz, bu seçimler derhal iptal edilmeli. Süreç içerisinde tekrar erken seçime gidilmeli. Biz bu davaya AK Parti, MHP veya CHP olarak bakmıyoruz. Milli bir dava olarak görüyoruz. Siyasilerin şapkalarını önüne koyup düşünmelerini istiyoruz. Biz teröristlerin, akrabalarının, yandaşlarının mecliste çatısı altından çıkarılmasının sağlanmasını istiyoruz. Benim paramla 80 tane terörist yandaşına maaş verilmesini istemiyoruz. Şehit aileleri ve gaziler olarak biz böyle düşünüyoruz. Biz siyasi partilerin akıllarının başına almalarını istiyoruz. Ülkemizin bağımsızlığı, bayrağımızın dalgalanabilmesi için, ülkemizin güney doğusunun Misak-ı Milli sınırları içinde kalması için kendilerine çeki düzen vermeye davet ediyoruz” diye konuştu.