Halkların Demokratik Partisi (HDP) Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partisinin Pendik’te düzenlediği mitingde, “Siz oy verin parlamentoya gidelim. Buranın milletvekili olacağım, Sizin milletvekiliniz olacağım” dedi.
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partisinin Pendik mitingine katıldı. Demirtaş Nazım Hikmet’in bir şiirini bazı mısralarını değiştirerek okudu.
Burada partililere seslenen Demirtaş, kardeş olmak istediklerini belirterek, “Kardeş olmak istiyoruz. Pişmanlık istemiyoruz. Öfke, savaş istemiyoruz ülkemizde. Bunu ancak HDP başarabilir. Diğer partiler yüzde 30 oy alsa bile AK Parti’yi geçemezler. Biz yüzde 10 oy alsak AK Parti’yi durdurabiliriz. Bundan sonra Türkiye seçim göremeyebilir. Tek başına hepimizin yaşamıyla ilgili karar verebilecek. O zaman ülke kaosa, kargaşaya sürüklenecek. Biz ona defalarca uyarıda bulunduk. ’Tehlikeli işler yapıyorsun’ dedik. Uyarılarımızı dikkate almadı. Yarın son uyarımızı yapacağız” dedi.
Diyarbakır’daki saldırıların ardından Türkiye’nin her yerinden arandığını kaydeden Selahattin Demirtaş, “Elindeki bütün gücü bize karşı kullanmadı mı? Bir birimize inandık, güvendik. Birbirimize samimi duygularla yoldaş olduk. Bunların devletinin bütün gücüne karşı, Türkiye’nin bütün ezilenleri olarak güvendik bu güne geldik. Türkiye’nin her yerinde selamımıza selam var. Vahşi saldırıdan sonra Türkiye’nin her yerinden hiç tanımadığımız insanlar bizi aradı. ’Yanınızdayız, üzülmeyin’ dediler. İnsanlıktan daha kıymetlisi var mı? İşte bizi böyle bir partiyiz. Zannetmesinler ki bu günlere kolay geldik. Yakılan köylerimiz, zulümleri, işkenceleri. Biz acımızı yüreğimize gömdük. ‘Bizim bu ülkede barışa ihtiyacımız var’ dedik. ‘Bu ülkeyi birlikte kurduysak birlikte yaşamayı birlikte yaşatmayı başaralım’ dedik. Bu yüzden HDP’yi kurduk” diye konuştu.
“Siz oy verin parlamentoya gidelim” diyen Demirtaş, “Buranın milletvekili olacağım. Sizin milletvekiliniz olacağım. Buradan seçilecek çok sayıda HDP milletvekili Pendiklilerin sorunlarını çözmek için parlamentoda sizin sesiniz olacak. Asla HDP’ye oy verdim elim kırılsaydı demeyeceksiniz. Biz sizi mahcup etmemeye çalıştık. Aynı kararlı duruşla yürüteceğiz. Siz neyseniz biz de oyuz. Evlatlarınızla kol kola olun HDP’nin etrafında kenetlenin. Pendik mitingi ilki aylık kampanyanın son mitingidir. Kadınlar, en çok sizler yarın mecliste olacaksınız” ifadesini kullandı.