AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, “Bu millet, değerleri ile mücadele edenlere, kıblesinin neresi olduğunu bilmeyenlere ve 28 Şubat bin yıl sürecek diyen zihniyetlere 7 Haziran gecesinde çok iyi bir ders verecektir” dedi.
AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, İstanbul 3’üncü Bölge Milletvekili Adayları ile Yenibosna’daki Seçim Koordinasyon Merkezi’nde bir araya geldi. SKM Başkanı Abdurrahman Dursun’un da hazır bulunduğu toplantıda seçime ilişkin yapılan ve yapılacak çalışmalar üzerinde duruldu.
Toplantının ardından açıklamada bulunan AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, “Tabi artık son viraja geldik. Son virajda tempoyu biraz daha arttırmak ve sahada görünmek istiyoruz. İstanbul’da nereyse bütün ilçelerde AK Parti karşısında bir blok var. Bunu görüyoruz. Buna karşı AK Parti’ye şuana kadar oy vermiş vatandaşlarımızı ve üyelerimizi sahaya davet ediyoruz. Düzenli olarak yaptığımız saha faaliyetlerini 7 Haziran akşamına kadar sürdüreceğiz. 7 Haziran’da da seçimlerin sonuna kadar görevimizin başında olacağız” dedi.
Önümüzdeki hafta sonu yapılacak Fetih kutlamalarına vatandaşları da davet eden Selim Temurci, “İstanbul’da 17 Mayıs’ta bir miting yaptık. Şuan teşkilatlar olarak hem Cumhurbaşkanımızın hem de Başbakanımızın katılacağı İstanbul’da çok güzel bir fetih şöleni olacak. Biz burada bize oy versin ya da vermesin İstanbul’un fethini hep birlikte kutlayacağımız programa herkesi davet ediyoruz. Fetih aslında “Biz birlikte Türkiye’yiz” sloganının özetidir. Türk yıldızları ile mehteran marşları ile çok güzel bir program olacak. İstanbul’dan Türkiye’ye, ‘Fatih Sultan Mehmet nasıl bir çağı kapatıp yeni bir çağı açtıysa, biz önümüzde yeni bir Türkiye var ve bunun sahibi millettir’ mesajını vereceğiz” diye konuştu.
“BU MİLLET ASLA ESKİ TÜRKİYE KOALİSYONLARINA DÖNMEYECEK”
Temurci, Cumhuriyet Halk Parti’sinin, Milliyetçi Hareket Partisi ile bir koalisyon yapabileceğini söylediğini belirterek, “HDP de ben buna destek olurum diyor. Şuana kadar yaşamadığımız bir süreci yaşıyoruz. Siyasi partilerin kendi kimlikleri, kendi programları var. Türkiye’de milletin önüne çıkıp 13 yıllık istikrar ve güvenden sonra biz bu ülkeyi koalisyona götüreceğiz şeklinde millete bir vaat gibi bunu açıklamak bu millete bir saygısızlıktır. Bu millet asla eski Türkiye’nin koalisyonlarına dönmeyecek. Bu millet kendi istikrarı ve geleceği için AK Parti diyecek. Yeni Türkiye diyecek” dedi.
Siyaset yapma adına Türkiye’yi germenin bir anlamı olmadığını belirten Temurci, “Özellikle Kürt seçmenlerle ilgili HDP’nin yürütmüş olduğu politikanın gerçekten Türkiye’nin geleceği için şiddet ve terörü destekler niteliktedir. Ülkenin seçilmiş cumhurbaşkanına çok ciddi söylemler oluşturmaya çalışıyorlar. Bugün bakıyorsunuz medyası, sermayesi, CHP’si, MHP’si ve HDP’si sarmaş dolaş kol kola yürüyorlar. Ne için yürüyorlar? Türkiye’yi koalisyona götüreceklermiş. Türkiye’nin koalisyona gitmesi demek ekonomik anlamda istikrarını kaybetmesi demek, tekrar 99-2000’li yıllarla dönmesi, bankaların batması ve insanların el açması demektir. Türkiye buna asla müsaade etmeyecek” şeklinde konuştu.
“TÜRKİYE’NİN BAŞKANINI BU MİLLET SEÇECEK”
AK Parti İl Başkanı Temurci, “Biz en az 330 milletvekili diyoruz. Hedefimiz 400 milletvekili çıkarmaktır” diyerek, “Bu sayıyı önümüzdeki dönemde meclise sokabilirsek bir kullanma kılavuzu olarak gördüğümüz yeni anayasayı yapacağız. Bu yeni anayasada milletin ve bütün Türkiye’nin başkanını inşallah bu millet seçecek ve bu ülkede bir daha koalisyon olmayacak. Bu milletin değerleri ile mücadele edenler, kıblesinin neresi olduğunu bilmeyen HDP’ye de 28 Şubat bin yıl sürecek diyen CHP zihniyetine de bu millet 7 Haziran gecesinde çok iyi bir ders verecektir” dedi.