Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır milletvekili adayı ve eski Devlet Bakanı Mehmet Salim Ensarioğlu, 20 yıl öncesini de şimdiki yılları da bildiğini, o dönemlerin siyah-beyaz gibi olduğunu belirterek, siyasete geri dönüş amacının barış süreci olduğunu söyledi.
AK Parti Diyarbakır milletvekili adayı ve eski Devlet Bakanı M. Salim Ensarioğlu, seçim çalışmalarını değerlendirdi. Ensarioğlu, “Asker bugün susmuşsa, Kandil de susmalıdır. Düz ovaya inilsin ve siyaset yapılsın. Düz ovayı isteyenlerden birisi de benim. İnilsin silahsız siyaset yapılsın. Silah süreci artık kapansın. Ortadoğu’da yaşanan sıkıntılar vardır. Sınır ötesinde olur mu olmaz mı tartışılır. Ülke içerisinde artık silahlar olmamalıdır. Halkın üzerinde baskılar kalkmalıdır. Çalışmalarda şu ana kadar olumsuz bir şey görmedim. Seçmen üzerinde psikolojik baskı söylentileri yer almaktadır” dedi.
AK Parti’nin yükselişte olduğunu söyleyen Ensarioğlu, “10-15 gündür çalışıyorum rakam olarak kesin bir şey demeyeceğim. Aldığımız rakamlardan oy oranımızın 5-6 puan yükseldiği görülmektedir. 1 hafta 10 gün için söylüyorum. Bağımsız olarak getirdiğim bir oy kitlem vardır. Arkadaşlarımız çok güzel çalışıyor. Uyum içerisinde çalışmalar yürüterek teşkilatın desteği ile kardeşlik içerisinde sürdürülüyor çalışmalarımız. İlçe gezilerimi tamamladım. 17 ilçede çok iyi görüntüler gördüm. Seçmen üzerinde sadece psikolojik bir baskı var olduğu kanaatindeyim. Bunu kanıtlayamayız. Eğer bu söylenti ise veya doğru ise yanlış bir seçimdir” diye konuştu.
Siyasete geri dönüş amacının barış süreci olduğunu dile getiren Ensarioğlu, “Ortadoğu’da kan gövdeyi götürmektedir. 23 ülkeden 22’si Arap’tır. Her tarafta olaylar vardır. Arap olmayan ve Müslüman olan tek ülke Türkiye’dir. Tabi daha farklı bir konumdadır Türkiye, Avrupa Birliği kapısında demokratikleşmede ve NATO’nun müttefiğidir. Türkiye yüzde 99’u Müslüman olan bir ülkedir. Diğer dinlere de saygım sonsuzdur. Türkiye örnek bir ülkedir. Eğer barış sürecini sağlanırsa Ortadoğu’ya örnek olacaktır. 40 veya 50 bin insan öldü diyoruz, ama dağlarda hiç ismi geçmemiş yüz bine yakın insan ölmüştür. Kurtlar ve kuşlara yem olmuş, belki de ama aileleri halen bekliyor çocuklarını. 11 yıl parlamentoda görev aldım. 3 yıl bakanlık yaptım. Hangi ilçeye gittiysek neler yaptığımızı bize söylediler. Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır. Bunlar AK Parti sayesinde oldu” şeklinde konuştu.