Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdoğan, Kadın ve Demokrasi Derneği’nin (KADEM) Antalya Temsilciliği’nin açılışını gerçekleştirdi.
Sümeyye Erdoğan, başkan yardımcılığını da yaptığı KADEM’in Antalya Temsilciliği’nin açılışına katıldı. Erdoğan’a, AK Parti Antalya milletvekili ve adayı Gökçen Özdoğan Enç, Antalya Valisi Muammer Türker’in eşi Filiz Türker, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Eski Bakanı ve AK Parti Antalya Milletvekili adayı Lütfi Elvan’ın eşi Zeliha Elvan, KADEM Başkanı Sare Aydın Yılmaz, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in eşi Ebru Türel de eşlik etti.
Açılışta konuşan KADEM Genel Başkanı Sare Aydın Yılmaz, KADEM’in gönüllü kadınların bir araya gelerek çalışma yürüttüğü bir dernek olduğunu kaydetti.
Amaçlarının Türkiye genelinde yaygınlaşarak, KADEM’in hizmetlerinden tüm illerin faydalanmasını sağlamak olduğunun altını çizen Yılmaz, “KADEM kadının sosyal, ekonomik ve siyasal kalkınmasına katkıda bulunurken, aynı zamanda kadının demokrasiye katılımını da önceleyen, kadın ve erkek arasında cinsiyet adaletini benimseyen, ailenin birlikteliğini önemseyen, kadının güçlenmesinin aileyi güçlendireceğine inanan bir sivil toplum örgütüdür. Siyasetin üstünde tüm insanların dil, din, ırk, etnik sınıf gözetmeden tüm kadınların bir araya geleceği, kendini ifade edebilecekleri bir çatı örgüttür. KADEM’in bugün, Sakarya, Ankara, Gaziantep, Malatya, Kahramanmaraş, Denizli, Erzurum’un ardından sekizinci temsilciliği olarak Antalya’yı açıyoruz. Türkiye’nin geleceğini inşa edecek, milli manevi tarihi gelenek ve değerinden ödün vermeden kadının statüsünü güçlendirecek derneğin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kızı ve KADEM Başkan Yardımcısı Sümeyye Erdoğan ise KADEM’in 8. Temsilciliği’nin açılışını Antalya’da gerçekleştirdiklerini söyledi.
“KADINLARIN SORUNLARINI SAHADA DİNLEYECEĞİZ”
KADEM’in 2 yıl önce kurulduğunu aktaran Erdoğan, “Kadın haklarıyla ilgili kadınların karar mekanizmalarında temsilinin artmasıyla ilgili, kadına şiddet gibi, mobbing gibi, savaş mağduru kadınlar gibi daha spesifik konularda da çalışmalarımızı yürütüyoruz. 2 yılda güzel adımlar attık. Ciddi aşamalar kaydettik. Anadolu’ya da çalışmalarımızı yaymaya çalışıyoruz. Temsilciliklerimiz bunun için bir platform olacak. Halkımızla daha iyi temas kurabilmek için, kadınlarımızın sorunlarını sahada daha iyi dinleyebilmek için şahit olabilmek için bu temsilcilikler güzel bir vesile olacak. Antalya halkına güzel ağırlamalarından dolayı teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.
Yapılan duanın ardından KADEM’in Antalya Temsilciliği’nin açılış kurdelesi kesildi.
AK PARTİ STANDINI ZİYARET ETTİ
Sümeyye Erdoğan, ardından Kapalı Yol havuz başındaki AK Parti Antalya Gençlik Kolları’nın standını ziyaret etti. Gençlerle sohbet eden Erdoğan, ‘Eski Türkiye, Yeni Türkiye’ fotoğraf sergisini gezdi. Kadınlar Sümeyye Erdoğan’la bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. Sümeyye Erdoğan, daha sonra KADEM Temsilciliğini gezdi.