Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Beyoğlu İstiklal Caddesi’nde esnafı ziyaret etti. Döner kesen Bakan Bozkır, “Avrupa Birliği’ne girmekten daha zor” dedi.
Avrupa Birliği Bakanı ve AK Parti İstanbul 2. Bölge milletvekili adayı Volkan Bozkır, İstiklal Caddesi üzerinde bulunan esnafı ziyaret edip, AK Parti seçim irtibat bürosunun açılışını yaptı. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ile birlikte esnafı ziyaret eden Bozkır, döner kesip tadına baktı. Dönercilik yapmanın Avrupa Birliği’ne girmekten daha zor olduğunu belirten Bozkır, dönercilikle ilgili AB standartları açısından tam not verdi. Bu esnada Suriyeli bir aile ile sohbet eden Bakan Bozkır, turistlerle de selfie çektirdi.
Vatandaşların kandilini kutlayan Bozkır bir kadın esnafın, “Alacaklar mı bizi Avrupa Birliği’ne?’’ sorusu üzerine, “7 Haziran’ı bulalım bir. Ondan sonrası hayırlısı” cevabını verdi.
Esnaf ziyareti esnasında karanfil dağıtan Bakan Bozkır, İstiklal Caddesi’nde bulunan AK Parti seçim irtibat bürosuna geldi. Bakan Bozkır burada Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ve partililerle birlikte kurdele kesip büronun açılışını gerçekleştirdi.
Burada bir konuşma yapan Bakan Bozkır, herkesin kandilini kutladığını belirterek, “Bu çok önemli noktada Türkiye’nin kalbinin attığı İstanbul’da, İstanbul’un kalbinin attığı Beyoğlu’nda bu güzel insanların burada açılışını yapmak benim için onur verici, bir onur vesilesi. Tabi seçimlere neredeyse bir hafta kaldı. Artık bundan sonra 7 Haziran seçimlerinde vereceğimiz karar için hepimizin çok güçlü bir şekilde çalışması lazım. Çok önemli bir karar vereceğiz. Birçok seçimi geride bıraktık ama 7 Haziran seçimleri bütün seçimlerden daha önemli” dedi.
Açılış sırasında kalabalıktan sandık sözü alan Bakan Bozkır, "Acaba sivil toplumuyla, demokrasisiyle çok büyük hamleler yapmış, 50 kadar olan sivil toplum sayısını 104 bine ulaşmış bir Türkiye mi istiyoruz? Yoksa hürriyetlerin kısıtlandığı böyle bir toplantı sonrası buraya katılanları bir daha görmediğimiz bir Türkiye mi istiyoruz. Acaba 2023 yılında etnik kökenine bakılmaksızın, inancına, yaşam biçimine bakılmaksızın herkesin birinci sınıf vatandaş olduğu, herkesin kendini, bu ülkeye tam parçası hissettiği bir Türkiye mi istiyoruz, yoksa 70’te olduğu gibi sen şusun, sen busun öteki kavramının yüzde 30 olduğu bir Türkiye mi istiyoruz. Buna karar vereceğiz. Onun için vereceğimiz oy, güven için ve istikrar için. İstikrar olduğu takdirde Türkiye dünyanın en büyük 10 ülkesi arasına girecek. Herkesin gıptayla baktığı, herkesin güvendiği bir Türkiye olmaya devam edecek" diye konuştu.
Bakan Bozkır, Beyoğlu’nun bambaşka bir güzelliğe kavuştuğunu ifade ederek, "Bütün binalar yenileniyor. Burası inşallah gelecek yıllarda eskiden görmeyi arzu ettiğimiz o görkemine, o güzelliğine tekrar giderek kavuşacak. Bugünkü amacımız hem Beyoğlu’nun güzellikleriyle tekrar buluşmak, hem de buranın güzel insanlarıyla konuşup dertlerini dinlemek" şeklinde konuştu.