Araştırmacı-yazar Tarhan Erdem’in kızı HDP İstanbul İl Eşbaşkanı Ayşe Erdem, ailesinin en büyük destekçisi olduğunu belirterek, “Babam bana çok doğru bir iş yaptığımı hissettiriyor” dedi.
Halkların Demokratik Partisi (HDP)Okmeydanı’nda Alevi Bektaşi Seçim Bildirgesi Toplantısı düzenledi. Toplantıya araştırmacı-yazar Tarhan Erdem’in kızı HDP İstanbul İl Eşbaşkanı Ayşe Erdem de katıldı.
Ayşe Erdem, 7 Haziran seçimini çok önemsediğini belirterek, “Hakikaten çok demokrasi ve özgürlük mücadelesini yükselttiğimiz çok heyecanlı bir dönem geçiriyoruz. Barajı açacağız ama hakikaten bu mücadeleyi sürdürdüğümüz ve kendi sesimizi yükselttiğimiz tüm hakların inançların ve kimliklerin sesini duyurmasına vesile olan bir seçim dönemi yaşıyoruz. Özellikle kadınların kadın sesini yükselttiği bir seçim dönemi yaşıyoruz. Bu yüzden çok önemsiyorum bu seçim dönemini. 8 Haziran sabahı hakikaten toplumun tüm kesimlerinin kaygı ve endişelerinin gittiği HDP’ye oy veren ve vermeyen tüm kesimlerin endişelerinin giderildiği 8 Haziran sabahına uyanacağız” dedi.
“AİLEM EN BÜYÜK DESTEKÇİM”
Ailesinin kendisini desteklediğini kaydeden Erdem, “Benim ailemin bana çok desteği oluyor. Hem babamın hem annemim hem de erkek kardeşimin. HDP kurulduğundan beri bu partinin içindeyim. Babam bana çok doğru bir iş yaptığımı hissettiriyor. Babam, Eşbaşkanlığına geldiğimde ‘Aile olarak üstümüze ne düşerse yanında olacağız’ demişti” şeklinde konuştu.