AK Parti Mersin İl Başkanı İsmail Taşpınar, Türkiye’nin güçlenmesinden rahatsız olanların AK Parti’yi zayıflatmak için güç birliği yaptığını iddia ederek, “Tek başlarına güçlerinin yetmediğini gören MHP, CHP ve Pensilvanya birlik olmuş HDP’ye barajı aştırmaya çalışıyorlar. İftiralarla ve çirkeflikle bize saldırıyorlar” dedi.
AK Parti İl Başkanı Taşpınar, Mersin’in Mut ilçesinde düzenledikleri mitingde yaptığı konuşmada, muhalefet partilerine yüklendi. Türkiye’nin güçlenmesinden rahatsız olanların AK Parti’yi zayıflatmak için güç birliği yaptığını ileri süren Taşpınar, Türkiye’nin AK Parti iktidarı döneminde dünyada gıpta ile bakılan bir ülke haline geldiğini söyledi. Türkiye’nin, AK Parti sayesinde bugün sağlıkta, ulaşım ve eğitimde 13 yıl öncesine göre hayal bile edilemeyecek bir yere geldiğini iddia eden Taşpınar, “Bunu milletle birlikte yaptık, millet olmasa biz de olmazdık. Çünkü AK Parti bir millet hareketidir ve milletin iktidarıdır. Biz gücümüzü milletten aldığımız için başarılıyız. İşte bu sayede dünyanın hiçbir yerinde AK Parti gibi 3 seçim üst üste oylarını arttırarak seçimlerden zaferle ayrılan bir iktidar partisi göremezsiniz. Muhalefet partileri dış güçlerle ve paralel yapıyla iş tutarak ülkeyi karanlığa sürüklemek istiyor. Tek başlarına güçlerinin yetmediğini gören MHP, CHP ve Pensilvanya birlik olmuş HDP’ye barajı aştırmaya çalışıyorlar. İftiralarla ve çirkeflikle bize saldırıyorlar” diye konuştu.
AK Parti Mersin 3. sıra milletvekili adayı Muhsin Kızılkaya ile ilgili iftiralar atıldığını belirten Taşpınar, Kızılkaya’nın terör örgütüne karşı çıktığı için 4 yıldır polis korumasıyla gezdiğini kaydetti. Taşpınar, şunları söyledi: “Muhsin kardeşimiz kelle koltukta her gün seçim çalışmaları yapıp HDP’nin barajı aşmasına engel olmaya çalışıyor. Çünkü Muhsin kardeşimiz bu ülkenin birliğini ve bütünlüğünü savunuyor. Oysa MHP ve CHP, HDP’nin barajı aşması için elinden geleni yapmaya çalışıyor. AK Parti zayıflasın diye MHP 1. sıra adayı Oktay Öztürk, HDP’nin barajı aşmasını istiyor. AK Parti ve Türkiye zayıflasın diye bunlar herkesle iş tutar. Çünkü kalplerinde millet ve memleket sevdası yok bunların. Ülkeyi yönetemeyip kaçanlar bugün utanmadan ortaya çıkıp ‘AK Parti’ye oy vermeyin kime verirseniz verin’ diyorlar. Ama biz onları 3 Kasım 2002’den bu yana olduğu gibi yine sandığa gömeceğiz. Sevgili kardeşlerim, Türkiye’yi karanlık günlere dönüştürmek isteyenlere fırsat vermeyin ve 7 Haziran’da bir kez daha gelin AK Parti’ye destek verin istikrar sürsün.”
Konuşmasında Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ı da eleştiren Taşpınar, Kocamaz’ı narenciye fiyatları üzerinden siyasi rant sağlamaya çalışmakla suçladı.