BİLECİK (İHA) – TBMM Başkan Vekili ve MHP İstanbul Milletvekili Meral Akşener, seçim çalışmalarına Bilecik’in Söğüt ilçesinde devam etti.
Akşener, partisinin düzenlediği Bilecik gezisi öncesi Bilecik’in Söğüt ilçe yol ayrımından MHP Bilecik Milletvekili adayları ve partililer tarafından karşılandı. Dün Söğüt’te geçirdiği motosiklet kazası sonrası hayatını kaybeden Mustafa Adalıoğlu’nun Söğüt merkez Küre köyündeki evine taziyeye gitti. Buradan Söğüt Belediye Başkanı Halil Aydoğdu’yu makamında ziyaret eden Akşener, kendisinin makam koltuğuna oturmasını istediği Başkan’a “O koltuklar zor kazanılıyor siz oturun” diyerek başka bir yere oturdu. Burada yenilen kahvaltı ve ikramların ardından esnaf gezisine çıkan Akşener’e, bir çocuk annesinin işlediği başörtüyü hediye etti. Kadınların gençlik yıllara ait siyah beyaz bir resim hediye ettiği Akşener, “Nerede benim o adam ben neymişim” diyerek espri yaptı. Son olarak bir fırıncının Osmanlı ekmeği hediye etti.
“7 HAZİRAN SEÇİMLERİNDE BİR YALAN MAKİNESİ DEVREDE”
Kendisini bekleyen partililere Söğüt merkez çay bahçesinde seslenen Akşener, 7 Haziran seçimlerine 4 gün kaldığını söyledi. Akşener, “Bir seçime giderken bütün siyasi partiler muhalefet daha sert daha agresif olurken iktidar partisi iktidarın kendisine verdiği ağırlık ve olgunlukla daha ağır daha olgun ve daha dikkatli hoşgörülü daha saygılı bir dille seçimlere girerken 2015’in 7 Haziran seçimlerinde bir yalan makinesi devrede. Felsefeciler bu tür yalan makinesini devreye koyan propagandayı yalan ve iftira üzerine oturtan iktidarlara psikiyatrik iktidar diyorlar. Dolayısı ile adamlar haklıymış, Söğütte görüyorlarsa haklılar, Bilecik’i görüyorlarsa haklılar” dedi.
Akşener, Söğüt’te Osmanlı’nın kurulduğu yerde, Osmanlı’nın o manevi iklimini teneffüs ettiğini yerde olduğunu ve o zaman doğruları konuşmak gerektiğini belirterek sözlerine şöyle devam etti:
“Cumhuriyeti kuranları sevmiyorlardı. Fetih kutlamasında gördüm ki Osmanlıyı kuran iradeyi de sevmiyor bunlar. İşte Söğüt’te bugün buradan bugün iktidarı oluşturan arkadaşlara Osmanlı’nın kurucu iradesinin bir mesajını götüreceğim. Bütün bu asabiyetin arkasında anladım ki siz bana gösterdiniz ki. Yolun sonu görünüyor ‘Tarzan Zorda Abbas Yolcudur’. 763 bin üniversite mezunu genç işsiz. Davutoğlu’nun ağzından duydunuz mu. Bu gençlere nasıl bir iş verilecek. Nasıl bir iş imkanı yaratılacak.
“İnanıyorum ki sadece kaybetmeyecekler hukuk açısından hesap verecekleri için bu kadar agresifler bu kadar iftiracılar bu kadar yalancılar. Onun için ölümüne Türkiye’yi karıştırma pahasına bir seçim kampanyası yürüttüler. Altı üstü bir seçim. Milletin düğünüdür şöhretidir insanımız gidecek oy kullanacak beğendiğini ödüllendirecek beğenmediğini dinlendirecek ama ilk defa bir iktidar gidecek olmanın korkusu ile ölümüne yalancılık yapıyor ölümüne iftira atıyor. Ölümüne vatandaşı birbirinin karşısına dikmek için bir saygısız gerilim dili kullanıyor. Buna karşılık bunu anlayan milletimiz büyük bir olgunluk ve sağduyu içerisinde gülümseyerek bu dönemi atlatmaya çalışıyor”.
Konuşmaların ardından Akşener, beraberindekiler ile birlikte Ertuğrul Gazi türbesinin ziyaret etti. Burada dua okuyan Akşener Pazaryeri’nde yapacağı çalışmalar için parti otobüsü ile oraya hareket etti.