TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Gölbaşı Şahin Sevin İlkokulu’nda oyunu kullandıktan sonra, "Artık söylenecek sözler geride kaldı. Millet kendisiyle ilgili kararı kendisi verecek" dedi.
TBMM Başkanı Cemil Çiçek, oyunu Gölbaşı Şahin Sevin İlkokulu’nda 1147 no’lu sandıkta eşi Gülten Çiçek ile birlikte kullandı. Çiçek, oyunu kullandıktan sonra Avrupa Parlamentosu meclis üyeleriyle bir süre sohbet ederek, fotoğraf çektirdi.
Çiçek, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, seçimin Türkiye için hayırlı olmasını dileyerek, "İnşallah kazasız, belasız huzur içinde bir seçim gerçekleştirmiş oluruz. Bu seçim tüm dünyanın merak ettiği bir seçimdir. Herkesin gözü üzerimizde çok sayıda da zaten değişik kuruluş ve ülkelerden gözlemciler var. İnşallah Türkiye’nin hayrına bir seçim olacak. Bugüne kadar 50’den bu tarafa 17’nci genel seçimini yapıyor. Hepsinden de başarıyla çıktı, bundan da çıkacaktır. Buna inanıyoruz. Artık söylenecek sözler geride kaldı. Millet kendisiyle ilgili kararı kendisi verecek. Demokrasinin güzelliklerinden bir tanesi de budur. Kendi kararını nasıl verirse buna hepimizin saygı göstermesi gerekiyor. Pazartesi sabahından itibaren yeni bir anlayışla Türkiye’nin çözüm bekleyen sorunlarına el birliğiyle çözüm arama başlaması gerekir. Çünkü seçimi, dünü evvelsi günü, evvelsi ayı bundan sonrada sürdürmek Türkiye’nin yararına olmaz. Söylenecekler söylenmiştir. Herkes Türkiye için tekliflerini, düşüncelerini, eleştirilerini yapmışlardır birbirleriyle ilgili. Artık bundan sonra iş yapma zamanıdır. Zannediyorum vatandaşımızın da beklentisi budur. Bu anlayışla yeni dönem hayırlara vesile olsun" dedi.
Öte yandan, Avrupa Parlamentosu meclis üyeleri Şahin Sevin İlkokulu’na geldi. Bazı sandık görevlileriyle konuşan üyeler, seçimin nasıl gittiği hakkında bilgi aldı.