Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop, Özbekistan Ali Meclisi Senato Başkanı Tanzila Narbayeva ile telefonla görüştü.

Şentop, Özbekistan Ali Meclisi Senato Başkanı Tanzila Narbayeva ile telefonda yaptığı görüşmede Ramazan boyunca ve bayramda İsrail’in bebek, çocuk demeden birçok masum sivili katlettiğini belirterek, İsrail’in uyguladığı devlet terörüne karşı Türkiye’de büyük bir hassasiyet olduğunu ifade etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Türkiye’nin devam eden zulmü durdurmak için diplomatik temaslarını sürdürdüğünü belirten Şentop, Narbayeva’nın geçmiş bayramını da tekrar tebrik ederek, en kısa zamanda yüz yüze görüşme temennisinde bulundu.

Özbekistan Senato Başkanı Narbayeva ise, Özbekistan’ın hem Kudüs’te, hem Mescid-i Aksa’da hem de Batı kısmındaki olaylardan tedirgin ve rahatsız olduğunu söyleyerek, "Biz Özbekistan olarak bu çatışmaların durdurulması gerektiğini, bunun için üzerimize ne düşüyorsa yapmamız gerektiğini belirtiyoruz. Sadece bir taraftan değil, bunun dışında BM Güvenlik Konseyi tarafından, Türk dili konuşan parlamentolar tarafından, İslam İşbirliği Teşkilatı tarafından da bu konuya el atılması gerektiği kanaatindeyiz. Sözünüze aynen katılıyorum, her iki ülkenin parlamentolarının bu dostane ilişkilerinin sürmesini istiyoruz. En kısa zamanda bu pandemi süreci biterse yüz yüze görüşmeye niyet ediyoruz” şeklinde konuştu.