TBMM'de, Türk Hipertansiyon ve Böbrek Hastalıkları Derneği ile iş birliğinde 'Meclis Çatısı Altında Farkındalık' etkinliği gerçekleştirildi.
TBMM Halkla İlişkiler binasında 'Dünya Hipertansiyon Günü' kapsamında gerçekleştirilen etkinlikte milletvekilleri ve Meclis çalışanlarının tansiyonu ölçüldü. Türk Hipertansiyon ve Böbrek Hastalıkları Derneği Başkanı Prof. Dr. Ülver Derici, amaçlarının toplumun hipertansiyon konusunda bilinç düzeyini artırmak olduğunu söyledi. Derici, kişilerin yılda en az bir kez tansiyon ölçümü yaptırması gerektiğini, yüksek tansiyonun birçok hastalığa ve ölüme neden olduğunu söyledi. Tansiyonu tedavi ettirmenin, tansiyonu ölçtürmeyle başladığına dikkat çeken Derici, "Çünkü şu an Türkiye'de yüzde 30'umuz yani 10'da 3'ümüz hipertansiyon hastası. Yurt dışında da böyle. Oranlar yüksek. Bu hastalığın tedavisi mümkün, yeter ki farkında olalım" dedi.
'SİYASETİN TANSİYONU YÜKSEK'
Etkinliğe katılarak tansiyonunu ölçtüren AK Parti Ankara Milletvekili Arife Polat Düzgün, tansiyonunun normal çıktığını; ancak siyasette tansiyonun yüksek olduğunu belirtti. Düzgün, "Siyasette tansiyonun düzenli seyretmesini istiyoruz. Ülkemizin problemlerine yaklaşırken tansiyonumuzu mümkün olduğu kadar normal tutup sağlıklı kararlar vermemiz lazım" dedi.
CHP Ankara Milletvekili Tekin Bingöl de tansiyonunun yüksek çıktığına dikkati çekerek, İstanbul seçimlerinin iptal edilmesinin diğer toplum kesimleri gibi kendisini de etkilediğini söyledi. Bingöl, "İstanbul'daki vatandaşlarımız  tansiyonlarına dikkat etsinler. 23 Haziran'dan sonra her şey güzel olacak. Tansiyonlar rutine bağlanacak" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI