AK Parti İzmir 2. Bölge milletvekili adayı İbrahim Turhan, İzmir’in Bostanlı ilçesinde Bostanlı Esnaf Sanayici ve İşadamları Derneği (BESİAD) üyeleriyle kahvaltıda bir araya geldi. Politik vaatlerin ülkeyi çıkmaza soktuğunu söyleyen Turhan, “Sosyal Güvenlik Kurumu açıkları başta olmak üzere bütçenin kara deliklerini hepimiz hatırlıyoruz. 1992-2002 yılları arasında geçen 10 yılda ülkenin ciddi kaynakları tüketilmesine rağmen ülke ekonomik anlamda bir adım ileriye gidemedi” dedi.
"EN BÜYÜK TEHLİKE İSTİKRARSIZLIK"
AK Parti’nin iktidara gelmesiyle birlikte ekonomide bir istikrarın yakalandığını belirten İbrahim Turhan, “Koalisyon lafını duyduğum zaman tüylerim diken diken oluyor. Ülkenin istikrar içinde yürümesi lazım. En büyük tehlike istikrarsızlıktır” diye konuştu.
İZMİR YENİ DÖNEMDE YENİ BİR MERKEZ OLACAK
Ekonomi ile ilgili ilerideki sürece dair yapılacak planlamalar için 2,5 yıldır çalıştıklarını belirten Turhan, istikrara kavuşan ekonominin daha ileriye götürülmesi için yapısal dönüşüm reformların yapılacağını anlattı. Turhan, planlamada İzmir’e de önemli yatırımların yapılacağını ifade ederek, şunları söyledi: “İzmir’i ekonomik merkez olarak görüyoruz. Bakırçay havzasına, Menemen, Salihli, Akhisar ovalarına 400 üzerinde tarım altyapı projesi yapılacak. Önümüzdeki döneme baktığım zaman bu bölgeler için planlananlar bana umut veriyor. Bizim milli tohum bankamız yoktu, milli tohum bankası kuracağız. İzmir’i sanayide yeni merkez olarak belirledik. İzmir bilişim anlamında da yükselen bir kent olacaktır."
Turhan, önümüzdeki 10 yıl için Türkiye’nin enerji ihtiyacının aksamadan karşılanması için 150 milyar dolarlık yatırım yapılması gerektiğini belirterek "Bu yatırımları yaparken ekipmanlarını yurt dışından ithal edersek cari açık doğar. Kuzey İzmir bu yatırımlar için öncelikli yatırım alanı olarak belirlendi. Aliağa’da bunun için bir serbest bölge kuruluyor” dedi.
SİYASET HİZMET İÇİN YAPILIR
Siyasetin hizmet için yapıldığını, ideolojik siyasetin kimseye faydası olmadığını söyleyen Turhan, İzmir’i her alanda daha ileriye taşımak için yerel yönetimle birlikte çalışma arzusunda olduklarını dile getirdi. İdeolojik siyasetin kimseye faydası olmadığını dile getiren Turhan, “Gelin kentsel dönüşümü yerel yönetimle birlikte yapalım. Kemeraltı Çarşısı Projesini birlikte yapalım” diye konuştu.