AK Parti İzmir Milletvekili Adayı İbrahim Turhan, İzmir’in gelişimi için ortak akla ihtiyaç olduğunu, bu konuda basın mensupları ve sivil toplum kuruluşlarına büyük görevin düştüğünü söyledi.
AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Turhan, İzmir’deki yerel ve ulusal gazetelerin yazarlarıyla bir araya geldi. Sohbet şeklinde geçen toplantıda, Turhan, İzmir’in her anlamda bir üst lige çıkarmak için ortak bir akla ihtiyaç duyulduğunu belirtti. İzmir’in önceliklerinin iyi tartışarak ortak akıl tarafından yönlendirilip iyi netice almak gerektiğini ifade eden Turhan, kentin potansiyelinin harekete geçirilmesi gerektiğini dile getirdi. Turhan, “İzmir’de ortak akla ihtiyacımız var. Bu konuda basın mensupları ve sivil toplum kuruluşlarına büyük görev düşüyor. Bu ortak akıl İzmir’in önceliklerini netice alıncaya kadar takip etmelidir” dedi.
İzmir’in bir çok kentte bulunmayan hem tarım, hem sanayi, hem de hizmetler sektörü açısından büyük potansiyeli barındırdığını anlatan Turhan, “Bu sebeple de tarih boyunca bölgenin doğal merkezi haline geldi. İzmir sadece bölgesi için değil, Akdeniz’in doğal merkezi olarak yükseltmek böylece Türkiye’nin ekonomik kalkınmasına katkıda bulunmak önümüzdeki dönemde politikalarımız arasında olacak” diye konuştu.
“AK PARTİ VE KARŞITLARI DİYE BİR DURUM VAR”
Bir gazetecinin, “Miting meydanlarını nasıl görüyorsunuz?” sorusuna Turhan, meydanların sandık için fazla belirleyici olamayacağını söyledi. Türkiye’de yıllar sonra kimlik temelli, ihsanların hayat tarzları ve inançlarıyla ilgili kampanyanın yürütülmediği bir seçimin yaşandığına işaret eden Turhan, koalisyon söylemlerinin seçimin kaderine etki edeceğine inandığını kaydederek, şunları söyledi:
“Türkiye’de kimsenin koalisyon günlerinin geri gelmesini istemez. Muhalefet AK Parti’yi yıpratmak için koalisyonun iyi olduğu imajını yayıyor. Selahattin Demirtaş, MHP ve CHP ile koalisyon kurabileceğini belirti. Yavaş yavaş ortaya çıkıyor. Ortada AK Parti ve AK Parti karşıtı bir durum var. Burada AK Parti’nin karşıtında olan gruptan bir iktidar çıkmıyor. Mühendislik mahsulü kurgular çözüm getirmez. Ben seçmenin sağ duyusunun çok güçlü olduğuna inanıyorum. İnsanlar sandığa gittiğinde ülkeyi kim yönetecek gerçeğiyle karşılaşacaklar ve sağduyulu davranacaklar.”
Turhan, 13 yıllık AK Parti iktidarından memnun olmayanların bulunduğunu, bunun da normal olduğunu vurguladı. Vatandaşların AK Parti’den beklentilerinin yükseldiğini ifade eden Turhan, Türkiye’nin sorunlarını güçlü bir tek parti iktidarının çözeceğini ifade etti.
AKADEMİSYENLERLE TOPLANTI
İbrahim Turhan, daha sonra İzmir’deki bazı akademisyenlerle buluştu. Soru cevap şeklinde sohbet havasında geçen toplantıda Turhan, Türkiye’nin bir anayasaya ihtiyacı olduğunu kaydetti. Anayasanın toplumsal bir sözleşme olduğunu ifade eden Turhan, Türkiye’de Anayasaların hep askeri darbeler sonrasında hazırlanan sözleşmeler olduğunu vurgulayarak, “Önümüzdeki dönemde toplumsal sözleşme şeklinde olacak yeni bir Anayasaya ihtiyacımız var” dedi.
Turhan, daha sonra 3. sanayi siteleri ve İşadamları Derneği’ni ziyaret etti.