CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, Libya tarafından bir Türk gemisine yapılan saldırıya ilişkin, "Bu olayın seçim öncesinde farklı noktalara götürülmeye çalışılacak bir konu olmamasını dilerim" dedi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya Bartın teşkilatını ziyaret etti. CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun mitingi öncesi Bartın’a gelerek partililerle bir araya geldi. Ziyaretinde gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Akkaya, bir gazetecinin, Libya tarafından bir Türk gemisine yapılan saldırıya ilişkin yaptığı değerlendirmede, "Bu kabul edilemez bir durumdur. Bu gemiye yapılan her şeyden önce bir korsanlıktır. Bizim Libya ile uzun yıllardır süren bir dostluğumuz var. Kardeş bağımız olan bir ülkeydi ama ne yazık ki bu dış politikadaki yanlışlıklarla çevremizde dost kalacağımız bir ülke kalmadı. Bu olayın seçim öncesinde farklı noktalara götürülmeye çalışılacak bir konu olmamasını dilerim. Bu kabul edilebilir bir olay değildir. Şehidimize Allah’tan rahmet yakınlarına başsağlığı diliyorum" dedi.
Akkaya, gazetecilerin 6. Cumhurbaşkanı Kenan Evren’in ölümü ile ilgili soruya ise, "Kenan Evren konusunda, konuşmak istemiyorum. Bu konuda tek bir şey söyleyeceğim, ben ona rahmet dilemiyorum" değerlendirmesinde bulundu.