AK Parti Ordu Milletvekili Fatih Han Ünal, Türkiye’nin ‘2023 hedefleri’ doğrultusunda hızla ilerlediğini belirterek, “Ancak bu hedefle avunacak değiliz. Bizim ömrümüz yetmeyecek ama bizim asıl hedefimiz 2071’dir. 2071 hedefi için bütün umudumuz gençliktedir” dedi.
AK Parti Ordu Milletvekili Fatih Han Ünal yaptığı açıklamada, artık hizmetlerin konuşulduğu bir Türkiye ortaya çıktığını belirterek, “Ankara’dan yola çıkıyorsunuz ya da bir başka bölgeden, ister karadan gelin isterseniz havadan gelin, nereden gelirseniz gelin, ama AK Parti’nin yaptığı yollardan, tünellerden, viyadüklerden geçeceksiniz. Bu dönemin imkânları olan uçaklara bineceksiniz. Bu yatırımlardan da Ordu bol miktarda almış ve şaha kalkmıştır” diye konuştu.
“BİZİ BEKLEYENLERİN HASRETİ BİTTİ”
Milletvekili Ünal, Osmanlı’nın bile bugün geride bıraktığı hizmetlerle anıldığını hatırlatarak, şöyle devam etti: “Geçmişe gittiğimizde bizim ecdadımız bize çok güzel maziler bırakmıştır. Hangi ülkeye giderseniz gidin, o zaman Osmanlı’nın bu milletin ecdadının, orada yaptığı eserleri görebiliyoruz. Mağdur olan bir ülkeye gidildiği zaman biz sizi 100 senedir bekliyoruz, nerede kaldınız deniliyor. Ama bundan sonra her zaman yanlarında olacağımız biliyorlar. Başka ülkelerden gelen milletvekilleri bize Osmanlıyı anlattı ve AK Parti hükümetinin yaptıkları icraatları takip ettiklerini söylüyorlar. Bazı icraatları örnek almak içinde geldiklerini ifade ediyorlar. Biz nasıl bir ecdadın torunlarıyız ki, böyle bir ecdadı ayakta tutacağız.”
“KADINLARIMIZ KADIN OLDUKLARINI ANLADILAR”
Milletvekili Fatih Han Ünal, uzun yıllar boyunca Türkiye’de ‘apartheid’ politikalara maruz kalan başörtüsü sorununun da çözüldüğüne dikkat çekti. Ünal, şöyle konuştu: “Eskiden başörtülü kadınlarımız kamu kurumlarına sokulmuyorlardı. Bir askerimizin yemin törenine başörtülü kardeşimiz gidemiyordu. Yaşanan zulüm milletimizin kendi içerisinden çıkan insanların, o günün yöneticilerin yaptığı zulmüydü. Ne Çanakkale savaşındaki zulümle mukayese edebilirsiniz, ne de başka bir yerdeki zulümle mukayese edebilirsiniz. Ama bu milletin yönetici olarak iktidara gelmiş, dönemin idarecileri, bu millete bunları veba görmüştür. Yıllarca bu ülkeyi darbelerle yöneltmeye çalıştılar. Eskiden ne paramızın değeri vardı, ne de bir kimliğimizin dışarıya gittiğimizde bir karşılığı bir değeri vardı. Bu milleti yıllarca koyun gibi güdülecek olarak görmek isteyenler, bugün bu düşücülerinde ne kadar yanlış olduğunu, avuçlarını yalamak zorunda olduklarını görecekler.”
“GENÇLER BU YOLDA KÖPRÜ VAZİFESİ GÖRECEK”
Ünal, “Biz 2071 hedefini koyarken 2023 yakın hedeftir. Bu yakın hedefle avunacak değiliz. Bizim ömrümüz yetmeyecek fakat biz 2071 hedefini gençlerimize koyuyoruz. Onun için çalışacak ve o döneme de onlar inşallah köprü vazifesi görecekler. Köprüyü sağlam inşa edelim, öyle sağlam inşa edelim ki geleceğe ilaveler yaparak, ekstra üzerine katma değer koyarak, gençlerimize ve daha sonraki nesle bunu iletelim” şeklinde konuştu.
“BİZİM LİDERİMİZ ÖRNEK ALINACAK BİR LİDERDİR”
Milletvekili Fatih Han Ünal, “Siyasette örnek aldığımız kişiler vardır. Ama siyasette örnek alınacak en büyük usta elbette Recep Tayyip Erdoğan’dır. Bizim ustamız odur. Bizim siyasette gördüğümüz lider odur ve o istikamette gitmeye devam edeceğiz. Elbette gençlerde onu örnek alacaklar, çünkü o gençlik kollarında da görev yapmış, her yönüyle teşkilatçılığın ne olduğunu bilen bir insandır. Biz kefenimizi aldık yola çıktık dedik, bunu söylerken elbette bir sebebi var. Çünkü onun vücuduna kast edenler, ülkeye kast edenlerin ta kendisiydi” İfadelerini kullandı.