HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Diyarbakır’daki saldırının amacının seçimleri yaptırmamak olduğunu söyledi.
Diyarbakır’da dün meydana gelen saldırının ardından Van’da yapılacak olan HDP final mitingi için sabahın erken saatlerinde çok sayıda vatandaş Beşyol meydanına geldi. Alanda son hazırlıklar yapılırken, olası bir provokasyon ve saldırı için alanda hem polis hem de belediye zabıta ekipleri tarafından arama yapıldı. Alana girişler ise dört yerde kurulan arama noktalarında zabıta ekipleri tarafından sağlandı.
Mitinge, HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, HDP Van milletvekilleri Nazmi Gür ile Kemal Aktaş, HDP Van milletvekili adayları, Van Büyükşehir Belediyesi eş başkanları Hatice Çoban ile Bekir Kaya, ilçe belediye eş başkanları, DBP-HDP il eş başkanları ve yöneticileri, kentteki çok sayıda siyasi parti ve sivil toplum kuruluşunun temsilcisi de katıldı.
Mitingde konuşan HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Diyarbakır’daki saldırının seçimleri yaptırmamaya dönük olduğuna vurgu yaparak, “Kaos planına teslim olmayan ve boşa çıkaran yiğit Amed halkını Van’dan selamlıyoruz. Gösterdiği insani sorumluluk boşa çıkardılar ve o meydanda bizi bombalayanlar aslında kendi geleceklerini bombaladılar. Bizler Allah şahidimizdir ki, bütün dünya ve halkımız, dostumuz, düşmanımız çok iyi bilir ki bizi hiçbir bomba yıkamaz ama biz onu yıkarız” dedi.
Karanlık plan yapanlara seslenen Yüksekdağ, “Van’dan son sözümüzü söylüyoruz. Bu seçim yapılacak ve kazanacağız. Bu seçim yapılacak ve siz kaybedeceksiniz. Allah şahidimizdir ki, bütün dünya ve halkımız, dostumuz, düşmanımız çok iyi bilir ki bizi hiçbir bomba yıkamaz ama biz o barajı yıkarız. Hiçbir şiddet ve terör saldırısı hayallerimizi, isteklerimizi yıkamayacak. Çünkü bizler sadece bu siyasi iktidarın sahipleri gibi güç için, mevki, saltanat için yola çıkmadık. Bizim yolumuz barış yolu. O barışı, özgürlüğü kazanacağız. Bizim yolumuz Türkiye halklarının kardeşliği ve eşitliğinin yolu. O eşitliği ve kardeşliği mutlaka sağlayacağız. Bizim yolumuz demokrasi yolu. O demokrasiyi 7 Haziran’da mutlaka kazanacağız” şeklinde konuştu.
Konuşmanın ardından kalabalık, Cumhuriyet Caddesi üzerinde “Bizler HDP Bizler Meclise” sloganları atarak dağıldı.