Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, HDP’yi eleştirerek, “Bunlar ikide bir Kandil’e gidiyorlar. Yani terör örgütünün vesayeti altında olan, onun tarafından azarlanan, hesap sorulan bir partinin güçlenmesi demokrasiye nasıl katkı sağlayabilir” dedi.
Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Pendik’te Kavakpınar Ahmedi Hani Kültür Merkezi’nin açılışına katıldı. Açılış töreni öncesinde bir konuşma yapan Akdoğan, birilerinin eski Türkiye’yi geri getirmek istediğini belirterek, “1994’te kültür müdürüyken Pendik’te gerçekten çok güzel kültürel etkinlikler düzenliyorduk. O zaman mahallelerimizde çok fazla kültür imkanı yoktu. Biz yeni Türkiye’yi inşa ederken, birileri de eski Türkiye’ye dönmeye çalışıyor. Bizi eski Türkiye’ye götürmeye çalışıyor. Eski Türkiye çok parçalı koalisyonların olduğu, batık bankalar demek. Yüksek enflasyon, kriz, terör demek” dedi.
“TÜRKİYE KAZANSIN DA BİZ KAYBETMEYE RAZIYIZ”
Akdoğan, “Şimdi tek umutları kaldı HDP. HDP barajı geçerse AK Parti’nin bileğini bükeriz. Tek umutları o ama yine tutmayacak. Çünkü bu şer cephesidir. Bunlar samimi değiller. AK Parti kaybetsin de ne olursa olsun diyorlar. Biz ne diyoruz, ‘Türkiye kazansın da biz kaybetmeye razıyız’ diyoruz. AK Parti gitsin Türkiye batsın, bütün dertleri bu. Şimdi HDP çıkmış beni maşa olarak kullanın diyor. Barajı geçersem AK Parti’yi engellersiniz. Bu maşa ama odundan maşa. Ateşi tuttuğunda kendisi yanmaya başlayacak, farkında değil. AK Parti varsa çözüm süreci var. AK Parti güçlü bir şekilde çıkarsa yeni bir anayasa yapılabilir, yeni Türkiye kurulabilir. Bu oyunu çok iyi görmemiz gerekiyor” diye konuştu.
“Selahattin Demirtaş yüzde 9’u geçti. Ne oldu, daha mı demokrat oldu” diyerek sözlerini sürdüren Akdoğan, “İki ay olmadı, milleti sokağa döktü. Toplumsal isyan çağırısı yaptı. Yüzde 9’u geçti diye daha demokrat olmadı. Peki yarın yüzde 10’u geçerse, aynı çağrıları yapmayacağının garantisi var mı? Tehdit etmeyeceğinin garantisi var mı?” dedi.
“HDP TAKOZ OLMAKTAN BAŞKA NE YAPTI?”
Akdoğan, “Bunlar ikide bir Kandil’e gidiyorlar. Yani terör örgütünün vesayeti altında olan, onun tarafından azarlanan, hesap sorulan bir partinin güçlenmesi demokrasiye nasıl katkı sağlayabilir. HDP Kürt meselesinde ne yaptı? Sorun olmaktan, takoz olmaktan başka, sabote etmekten başka ne yaptı? Hiçbir adımımıza destek vermediler. Süreci biz başlattık, bütün adımları biz attık. Onlar sadece engeller. Millet sizi sevmeye mecbur mu arkadaş. Bunlar hastalıklı bir anlayış. Siz bugün konuşuyorsanız AK Parti özgürlük zeminini sağladığı için konuşuyorsunuz. Yaka paça Meclis’ten götürülüyordunuz. Biz sizinle mücadele edeceğiz arkadaş. Çözüm süreci başarıya ulaşsa da Kürtleri hastalıklı bir ideolojiye terk edecek değiliz” diye konuştu.
Akdoğan, “Birileri diyor ki; ‘Dolmabahçe’de oturup konuşuyordunuz’. Biz terörden kurtulmak için konuşuyoruz. HDP barajı geçsin diye konuşmuyoruz. Karakol basmamak sadece eylemsizlik değildir. Yol kesmeyeceksin, adam kaçırmayacaksın, haraç almayacaksın, illegal faaliyetlere son vereceksin. Bunları ben bir yıldır söylüyorum. Senin uyarılarından mı korkacağım ben? Cürmün kadar yer yakarsın. Sen devleti dağda dize getiremedin, şehirde mi dize getireceksin” dedi.
“Seçimde millet ne derse o olur” diyerek sözlerini sürdüren Akdoğan, “Millet ne derse o olur, millet kimi isterse o barajı geçer. Onun ötesinde kimseye eyvallahımız yok. Kimse tehditle, baskıyla kimseyi dize getiremez. Size dost tavsiyesi. Bunlar akrep. Akreple suyu geçmeye çalışırsan, bunun karakteri bozuk. Sokacak seni bir yerde. Bugüne kadar hep soktu, bundan sonra da sokacak. Sanmayın ki bu işbirliğinden size bir fayda var. Bunlar hangi atı oynadıysa kaybetti. Siz de kaybedeceksiniz” şeklinde konuştu.
Akdoğan, “Demişler ki ‘bizler özgür Türkiye, özgür Kürdistan için çalışacağız’. Yani bunların zihniyeti bu. Başındaki demokrasi milleti kandırmak için, özerklik dedikleri de kanton. Kobani’de yaptılar, Irak’ta yapmaya çalıştılar. Onlar bu seçimi hayat meselesi olarak görüyor olabilirler, diyorlar ki ‘AK Parti kazanırsa bize yeni Türkiye’de yer yok’ diyorlar. Evet derin devlet yapılanmalarına, paralel yapı yapılanmalarına, KCK yapılanmaların yeni Türkiye’de yer yok. Millet ne diyorsa yeni Türkiye’de o olacak. Onun ötesinde vesayet odakları, darbeci odaklar bunların hiçbirinin yeri olmayacak. Bunların hepsini tarihe gömeceğiz. Onun içinde bunları sandığa gömmek gerekiyor” dedi.
Akdoğan ve beraberindeki heyet, yapılan açılış konuşmasının ardından kurdeleyi kesip kültür merkezini gezerek incelemelerde bulundu.