Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun iktidar oldukları zaman Kemal Derviş’i ekonomi bakanı yapacağı sözlerini sert bir dille eleştirerek, "Yazıktır, CHP’ye yapılmış ne büyük hakarettir. Kemal Derviş’i bu ülke çok iyi biliyor. Dünya Bankası’nın, İMF’nin tahsilatçısı, uluslararası para piyasalarının Türkiye’ye gönderdiği tahsilat memurudur. Türkiye’ye verdiği paraları sağlam bir şekilde tahsil edebilmek için o yüzde 86 alabilmek için gönderilmiş olan bir memurdur” dedi.
Bodrum ilçe teşkilatının düzenlediği kahvaltıya katılan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Bodrum ve Milas Muhtarlarının sorunlarını dinledi. Sabah erken saatlerde Bodrum-Milas Karayolu üzerindeki Gül bahçe restoranda toplantıya AK Parti Muğla İl Başkanı İhsan Küreci, Bodrum İlçe Başkanı Çiğdem Demiralp, Muğla Milletvekili adayı Hasan Özyer, Elvan Göçer, Yelda Gökçen, AK Parti Bodrum ilçe yönetimi, Bodrum ve Milas muhtarları katıldı. Birçok konuya değinen Zeybekci, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun iktidar oldukları zaman Kemal Derviş’i ekonomi bakanı yapacağı sözlerini eleştirdi.
Zeybekci, Türkiye’de bir daha asla ve asla kriz olmayacağı ifade ederek, “Ülkenin bir daha IMF kapısına gitmeyecek, CHP’nin iktidar olması durumunda Kemal Derviş’in Ekonomi Bakanı olarak getirilecekmiş. Bu ülkeye bir daha dünya bankasından ekonomi bakanı gelmeyecek. Yazıktır, CHP’ye yapılmış ne büyük hakarettir. Kemal Derviş’i bu ülke çok iyi biliyor. Dünya bankasının İMF’nin tahsilatçısı, uluslararası para piyasalarının Türkiye’ye gönderdiği tahsilat memurudur. Türkiye’ye verdiği paraları sağlam bir şekilde tahsil edebilmek için o yüzde 86 alabilmek için gönderilmiş olan bir memurdur” dedi.
Muğlalılardan oy isteyen Zeybekci, “Biz Denizli Milliyetçiliği yaptık. Allah aşkına Rizeliler kadar yok musunuz? Mesut Yılmaz Başbakan Anavatan 3-0. Tayyip Erdoğan Başbakan AK Parti 3-0. Karadeniz uşakları kadar yok musunuz? Kayseri kadar, Konya kadar yok musunuz? Denizlilere aynı şeyi söylediğim için söylüyorum. Denizli’de hizmet destanları yazıyoruz ucu ucuna yüzde 48-50. Muğla’da çok şey yaptık. Çok şey yapıldı. Sizlere tavsiyem bizi biz yapan değerler. Bizim milli ve manevi değerlerimiz. Milli ve manevi değerlen dendiği zaman bütün siyasi partiler o değerlerin altında toplanır. Ama diğer bir değerimiz CHP’lisi MHP’lisi AK Partili’si hep beraber Muğlalı mıyız? Yoksa biz Milaslı’yız, Bodrumlu’yuz mu diyor musunuz? Muğlalı’yız diyorsak Muğla Milliyetçiliği yapın. Tavsiye ediyorum” dedi.
Ekonomi Bakanı Zeybekçi, 7 Haziran’da tekrar iktidar olacaklarını söyleyerek, “7 Haziran akşamı Türkiye’de iktidar değişmeyecek arkadaşlar. 7 Haziran akşamı Türkiye’de hükümet değişmeyecek. 2 hafta önceki bir ankette ‘hangi partiye oy vereceksiniz’ diye soruyorlar. CHP’ye oy verenlere ‘7 Haziran’da iktidar değişecek mi’ diye soruyorlar. Yüzde 63 ’hayır’ diyor. 7 Haziran akşamı ne işe yaracak? İller yarışacak. Hangi il daha çok oy aldı diye bu yarışı göreceğiz. Bu yarışta Muğla hak ettiği yeri almalı” şeklinde konuştu.